27
Mayıs
2024
Pazertesi
YALOVA

Eş katili ve sevgilisine ömür boyu hapis

YALOVA’da marketçi Ergül Namal’ı (43) öldürdüğü öne sürülen Ramazan Dönmez (26) ile öldürülen marketçinin eşi Gönül Namal (28) ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.

Çiftlikköy İlçesi’nde 3 Eylül 2007’de işlenen cinayette, market işleten Ergül Namal, gece bisikletiyle evine giderken, otomobilinin arıza yaptığını söyleyip kendisinden yardım isteyen Ramazan Dönmez tarafından tüfekle öldürüldü. 

Cinayet sonrası jandarma, katil zanlısı Ramazan Dönmez’i yakaladı. Suçunu itiraf eden Dönmez, “Manisa Salihli’de oturuyorum. Ergül’ün ikinci eşi Gönül ile tanıştık. Birbirimizi seviyorduk. Evlenmemiz için en büyük sorun Ergül’den kurtulmaktı. Onu öldürmeye karar verdik. Planı uyguladık. Fakat ben yakalandım. Bu olaylardan Gönül’ün Salihli’de oturan kardeşleri A.D. ve R.D.'nin de haberi vardı” dedi. 

Sorgulamayı genişleten jandarma, Ramazan Dönmez’in ikinci evliliğini yaptığı Gönül Namal’ı da gözaltına aldı. Mahkemeye çıkartılan zanlılar, tutuklanarak cezaevine konuldu. 

Yalova 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde, haklarında ‘Ömür boyu ağırlaştırılmış hapis cezası’ istemiyle dava açılan Ramazan Dönmez ile Gönül Namal’ın karar aşamasına gelen yargılamaları tamamlandı. Mahkeme heyeti sanıklara önce ömür boyu ağırlaştırılmış hapis cezası verdi. Bu ceza hafifletici nedenler dikkate alınarak ömür boyu hapse çevrildi.

HÜRRİYET
Yayın Tarihi : 1 Kasım 2008 Cumartesi 15:17:25
Güncelleme :1 Kasım 2008 Cumartesi 15:20:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?