27
Mayıs
2024
Pazertesi
YALOVA

Geç kalan mektuplar

17 Ağustos Marmara depreminin ardından dünyanın dört bir yanındaki çocuklar tarafından Yalova’daki çocuklara gönderilen mektuplar, nihayet adreslerine ulaşacak.

Yalova’da faaliyet gösteren Düşün Kültür, Sanat ve Eğitim Derneği, ‘Geç Kalan Buluşma’ adını verdikleri proje için harekete geçti. Dernek Başkanı Adalet Akarca umutlu. Akarca’nın verdiği bilgiye göre deprem sırasında pek çok ülkeden Yalova’ya erzak ve giysi paketleri geldi. Bu paketlerde çocuklar tarafından yazılmış mektuplar da vardı. Çocukların bir kısmı kendi yaptığı kartpostalları, bir kısmı mektup arkadaşı olma teklifini, bir kısmı oyuncaklarını depremzede arkadaşlarına yollamıştı.

Bu gönderilerin çoğu gerek dönemin kargaşasından gerek duyarsızlıktan muhataplarına ulaşamadı. Kendi çabasıyla paketlerden çıkan 300 mektubu toplayan Akarca, 17 Ağustos’un 10’uncu yılında mektupları yollayan o dönemin çocukları, bu dönemin gençleriyle Yalovalı muhataplarını buluşturmayı hedefliyor. İlk adım internet sitesi kurmak, çoğu İtalya, Bosna Hersek ve Almanya’dan mektupların sahiplerini bulmak.

aa
Yayın Tarihi : 17 Haziran 2009 Çarşamba 14:13:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?