19
Mayıs
2024
Pazar
YALOVA

Geleceğin üniversiteli itfaiyecileri

GELECEĞİN İTFAİYECİLERİNE UYGULAMALI EĞİTİM

Yalova Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu İtfaiyecilik Bölümü öğrencileri Yalova İtfaiye Müdürlüğü tarafından eğitiliyor.

Yalova Meslek Yüksek Okulu'nun Uludağ Üniversitesi bünyesinde olduğu dönemde İtfaiyecilik Bölümü olarak kurulan ancak Yalova Üniversitesinin kurulması ile adı değiştirilerek Mülkiyeti Koruma ve Güvenlik olarak adlandırılan bölümün öğrencileri, Yalova itfaiyesinde uygulamalı eğitim alıyor. Türkiye'nin ilk bayan itfaiyecisi Nagihan Güldallı tarafından eğitilen öğrencilere tatbiki ve teorik eğitimler veriliyor.

Yalova İtfaiye Müdürü Bekir Kaş, geleceğin itfaiyecilerini yetiştirmekten büyük guru duyduklarını dile getirerek, "Bizim itfaiyecilik tecrübemizi bu işin okulunu okuyan gençlerimizle paylaşıyor ve deneyimlerimizi onlara aktarıyoruz. Onlar bizlerden sonra bu görevleri devralacaklar. O nedenle onların eğitilmelerine katkı sağlamanın önemini biliyor ve çalışmaları bu ciddiyetle sürdürüyoruz" dedi.

Yalova İtfaiyesi Eğitim Sorumlusu Nagihan Güldallı ise, "Gençler iyi bir itfaiyeci olmak için çok hevesliler. Uygulamalı eğitimlerde de oldukça başarılılar. 2 yıldır Yalova Üniversitesi Meslek Yüksek Okulunda teorik, Yalova İtfaiye Müdürlüğü bünyesinde uygulamalı eğitim alan 30 genç bu yıl Mülkiyeti Koruma ve Güvenlik Bölümü'nün ilk mezunları olacak" şeklinde konuştu.

GELECEĞİN İTFAİYECİLERİNE UYGULAMALI EĞİTİM
İHA
Yayın Tarihi : 6 Ocak 2010 Çarşamba 10:49:03
Güncelleme :6 Ocak 2010 Çarşamba 19:49:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?