19
Mayıs
2024
Pazar
YALOVA

Güvendiğiniz dağlara kar yağdı

BAŞBAKAN YARDIMCISI ARINÇ YALOVA'DA

Bayram tatilini Yalova'da geçiren Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç partisinin Yalova İl Teşkilatı tarafından düzenlenen bayramlaşmaya katıldı.

Burada konuşan Arınç, "Eğer sandıktan, seçmenden umudunu kesmiş de askere ya da yüksek yargıya umut bağlayanlar varsa bilsin ki artık bütün siyasi partiler ve iktidarlar halka güvenmedikten, halka birlikte olmadıktan, halkın hizmetinde olmadıktan sonra iktidara gelmek mümkün değildir. Hepinizin güvendiği dağlara karlar yağdı artık" dedi.

Dün akşam geç saatlerde Yalova'nın Termal ilçesinde bulunan TBMM Misafirhanesi'ne gelen Bülent Arınç partisinin Yalova İl Teşkilatı tarafından düzenlenen bayramlaşmaya katıldı. Partililerin yoğun ilgi gösterdiği bayramlaşma esnasında vatandaşlara da hitap eden Arınç tek parti döneminde açık oylama, kapalı tasnif usulü ile seçimlerin gerçekleştiğini, ancak bazı partilerin 1950 yılında bu sistemin kalkması sonrasında 60 yıldır tek başına iktidar yüzü göremediklerini söyledi. Pazar günü yapılacak olan seçimlerin Türkiye'de ileri demokrasi, özgürlükler ve hukukun üstünlüğü seçimi olduğunu dile getiren Arınç, "1950 öncesi seçimlerde tek parti dönemlerinde seçimler açık oylama kapalı tasnif usulü ile yapılırdı. Yani oyunuzu göstere göstere atardınız, sonra da iyi saatte olsunlar ne olur ne olmaz deyip tasnifi gizli yapardınız. Şimdi artık demokrasi 1950 seçimlerinde bu yöntem uygulanmayınca öyle bir devrildiler ki 60 sene geçti aradan tek başına iktidara gelemiyorlar. Eğer sandıktan, seçmenden umudunu kesmiş de askere ya da yüksek yargıya umut bağlayanlar varsa bilsin ki artık bütün siyasi partiler ve iktidarlar halka güvenmedikten, halka birlikte olmadıktan, halkın hizmetinde olmadıktan sonra iktidara gelmek mümkün değildir. Hepinizin güvendiği dağlara karlar yağdı artık. Türkiye yeni bir Türkiye. Demokrasinin şartları var. Artık sivil dikta isteyenler de başka yerlerden umut besleyenler de hiç boşuna heveslenmesinler. Pazar günü yapacağımız seçim, Türkiye'de ileri demokrasi, özgürlükler ve hukukun üstünlüğü seçimidir" dedi.

 

"KEMAL BEYİN KULAKLARI ÇINLASIN"

Konuşmasında CHP Genel Başkanı kemal Kılıçdaroğlu'nun, "Hayırda Hayır Vardır" sözüne de atıfta bulunan Başbakan yardımcısı Bülent Arınç, "Biz hayır kelimesini çok kullanırız. Bizim inancımızda, litaratürümüzde hayır çoktur. Hayırlı işler, hayırlı bayramlar, hayırlı cumalar deriz. Birileri bundan istifade etmeye çalışıyor. Bizim kullandığımız hayır kelimesi şerrin karşılığıdır. Ama hayır diye bir şey vardır o da evetin karşılığıdır. Biz iyi, doğru, güzel oldu mu evet deriz. Çirkin, yakışıksız oldu mu hayır deriz. Kemal beyin kulakları çınlasın. Hayırda hayır vardır deyip millete yutturamayız. Biz evet tarafındayız. İyinin güzelin doğrunun yanındayız" diye konuştu.

Geçtiğimiz günlerde yaptığı konuşma esnasında Kılıçdaroğlu'nun boyu ile ilgili kurduğu cümlerle CHP'lileri kızdıran Arınç, Yalova'da da az daha yeniden boy pos söyleminde bulunacaktı. Kelimesini yarım kesen Arınç, "Başbakanımıza ağza alınmayacak sözlerle meydan okumaya kalkıyorlar. Hani meydan okumaya kalkan adama bakıyorum da şöyle; neyse bir yerde ağzımdan kaçırdım ama o şeyi söylemek istemiyorum. Yani kimsenin boyu ile posu ile ilgili değiliz. Allah vergisidir. Biz hiç böyle işlerin içerisinde değiliz. Ama bizi eleştirirken, ağır sözler söylerken, hakaretler ederken, yalanlar ve iftiralar atarken yani bunu söyleyen insana bakıp da Allah'tan kork kardeşim. Senin söylediklerinin hiçbirisi bu adamlarda yok, bunlar sana daha çok yakışıyor dememiz lazım" dedi.

 

"ANAYASA MAHKEMESİ'Nİ ANA MUHALEFET MAHKEMESİ YAPTILAR"

Konuşmasında CHP'nin referandumu Anayasa Mahkemesi'ne taşımasını da eleştiren Arınç, "Diyelim ki anayasa değişikliği ile ilgili 2 maddede itirazınız var. Peki güzel kardeşim. Siz bunun için çok önemli bir iş yaptınız. Anayasa Mahkemesi'ne gittiniz, bu maddeleri iptal edin dediniz. Hatta dürüst olmak gerekirse çok beğendiğiniz 24 maddenin de iptalini istediniz siz. Çünkü sandık gelmesin milletin önüne, evet diyecekler diye korktunuz. Anayasa Mahkemesi iptal edecek ve referandum yapılmayacak diye

beklediniz. Gerçekten de Anayasa Mahkemesi böyle bir karar verseydi referandum olmayacaktı. Ama işler tersine döndü. Hiç umulmadık bir şey oldu değerli kardeşim. Hiç ümit eder misin ana muhalefet mahkemesinden ana muhalefetin talepleri reddedildi. Al bakalım. Çünkü bu Cumhuriyet Halk Partisi, o güzelim Anayasa Mahkemesi'ni Ana Muhalefet Mahkemesi yaptı. Küresel ısınma ile ilgili bir kanun mesela kafadan atıyorum. Anayasa Mahkemesi'ni ne ilgilendirsin? GDO'lu ürünler ile ilgili bir kanun, genetiği

değiştirilmiş ürünler olmasın, organik tarım olsun diyoruz değerli kardeşim. Adam Anayasa Mahkemesi'ne gidiyor. Belediyeler öğrencilere burs veriyordu. Anayasa Mahkemesi'ne gittiler, iptal ettirdiler. Zannettiler ki bunu da iptal ederler, biz de mahcup olmaktan kurtuluruz. Sandık olmayınca, millet sandığa gitmeyince CHP rahat edecek çünkü evet çıkmasından korkuyorlar" diye konuştu.

Bu esnada bir vatandaş ise Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a üzerinde evet yazan bir bileklik hediye etti.

BAŞBAKAN YARDIMCISI ARINÇ YALOVA'DA
BAŞBAKAN YARDIMCISI ARINÇ YALOVA'DA
İHA
Yayın Tarihi : 9 Eylül 2010 Perşembe 18:41:02
Güncelleme :10 Eylül 2010 Cuma 09:31:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?