26
Mayıs
2024
Pazar
YALOVA

Güvenlik kameralı cami

İstanbul'da peş peşe camilerin kundaklanmasının ardından Yalova'da bir camiye güvenlik kamerası sistemi kuruldu.

Yalova'da bulunan Abdulkadir Çınarlı Camii'nin imamı Ali Ergan, yaşanan saldırılar ve hırsızlıkların önüne geçmek için kameralı güvenlik sistemi kurduklarını söyledi. Son dönemlerde İstanbul'da camilerin soyulup kundaklandığını belirten Ergan, "Cami saldırıları cemaatimizi tedirgin ediyordu. Bizim caminin camları da 3 kere kırılmıştı. Ayrıca camiden 20 çift ayakkabı çalınınca cemaate kamera koyulmasını teklif ettim. Onlar da olumlu baktılar" dedi.

Şu anda camide 4 kamera bulunduğunu, bunu 6'ya çıkaracaklarını kaydeden Ergan, "Caminin dışındaki iki kamera dış cepheyi ve giriş kapılarını görüyor. İçeride bulunan 2 kamera ise ayakkabıların bulunduğu yeri izliyor. 2 kamera daha almak istiyoruz. Bunlardan birini şadırvanımızın bulunduğu yere, diğerini de namaz kılınan yere koymak istiyoruz" şeklinde konuştu.

9 yıldır Abdulkadir Çınarlı Camii'nde imamlık yaptığını belirten Ergan, teknolojiyi yakından takip ettiklerini ifade ederek, "Güvenlik kayıtlarının yapıldığı bilgisayarı ayrıca Kur'an kursu için kullanacağız. Bunun yanı sıra cemaatimizin istatistiklerini bu bilgisayarda yapacağız. Cemaatin fotoğraflarını çekerek, şahsi bilgilerini bilgisayara kaydedeceğiz" diye konuştu. Cami cemaati ise kameradan çok memnun olduklarını dile getirdi.
 

iha
Yayın Tarihi : 3 Haziran 2009 Çarşamba 14:27:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?