19
Mayıs
2024
Pazar
YALOVA

Halk Eğitim Merkezleri Fuarı açıldı

Bölgesel Halk Eğitim Merkezleri Fuarı, 10 ilin katılımıyla Yalova’da açıldı. Karizma İş Merkezi’nde açılan fuarda, her il kendi yöresindeki çalışmaları sergiledi. Sergide en büyük ilgiyi, önünde çiğ köftenin yoğrulup türkülerin söylendiği Şanlıurfa standı gördü.

Yalova Bölgesel Halk Eğitim Merkezleri Fuarı’na ev sahipliği yapıyor. Fuarın Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu’nda yapılan açılışla start aldı. Burada bir konuşma yapan Halk Eğitim Merkezi Genel Müdürlüğü Çıraklık Eğitim Şubesi Müdürü Hasan Terzi, "Türkiye genelinde Halk Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından bu yıl açılan 927 kursla halkımıza eğitim verdik. Ayrıca bu tip fuarlar düzenleyerek Türk Kültürünün zenginliğinin gözler önüne serilmesini ve yaygınlaşmasını sağlıyoruz. Bu fuarlar her yıl on ayrı noktada düzenleniyor" dedi.

Konuşmanın ardından Yalova Halk Eğitim merkezi kursiyerleri tarafından hazırlanan folklor ve defile gösterisi sunuldu. Buradaki programın ardından Karizma İş Merkezi’nde düzenlenen ve her ilin ayrı ayrı stand açtığı sergiye geçildi. Buradaki standları gezen protokol mensupları ve vatandaşlar sergilenen eserleri incelediler. Ancak en büyük ilgiyi Şanlıurfa Standı çekti. Kapısında çiğ köftenin yoğrulup türkülerin söylendiği stand vatandaşların akınına uğradı. Kendilerine ikram edilen çiğ köfteyi yiyen ziyaretçiler şarkıların hareketli ritimlerine ise uzun uzun eşlik etti.

Ağrı Bayburt, Batman, Kars, Kahramanmaraş, Mardin, Muş, Sivas, Şanlıurfa ve Yalova illerinin katıldığı fuar 25-27 Haziran tarihleri arasında ziyarete açık kalacak.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Haziran 2005 Pazar 05:40:11
Güncelleme :26 Haziran 2005 Pazar 18:20:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
MUNEVVER KATAR IP: 85.108.19.xxx Tarih : 17.10.2007 13:31:39

ben unı mezunuyum ve halı kılım okudum ılgılı makamlara duyurulur usta ogretıcı olarak gorev almak ıstıyorum