27
Mayıs
2024
Pazertesi
YALOVA

Hersek Gölü kıyısına yem bırakıldı

HERSEK GÖLÜ KENARINDA AÇ KALAN KUŞLARA YEM BIRAKILDI

Yalova Çevre ve Orman Müdürlüğü ekipleri, göçmen kuşların en önemli geçiş noktalarından biri olan ve 20 binin üzerinde kuşun barındığı Hersek Gölü kıyısının belirli noktalarına yem bıraktı.

Tüm yurtta etkisini sürdüren elverişsiz hava şartları yaban hayvanlarını da olumsuz etkiliyor. Kar dolayısıyla yiyecek bulamayan yaban hayvanlarının açlıktan ölmemesi için Yalova Çevre ve Orman Müdürlüğü şehir genelindeki doğal alanlara yiyecek bırakarak yaban hayvanlarını korumaya çalışıyor. Rusya üzerinden gelerek Mısır'a giden göçmen kuşların en önemli konaklama noktalarından birisi olan Hersek Gölü kenarı 20 bini aşkın değişik kuş çeşidine ev sahipliği yapıyor. Buradaki kuş çeşitlerinin de aç kalarak

ölmelerini engellemek için müdürlüğe bağlı ekipler göl kenarına gelerek yemleme çalışması yaptı. Çeşitli noktalara çuvallar dolusu yem, sebze ve meyve artığı ile ot bırakan yetkililer, bölgedeki hayvanların bırakılan bu yemleri yiyerek hayatlarını idame ettirebildiğini belirtti.

Yemleme çalışması ile ilgili bilgi veren Çevre ve Orman İl Müdürlüğü Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Gürcan Olcay, "Yalova Çevre ve Orman Müdürlüğü olarak yaban hayatının yerleşim alanlarında seyreden olumsuz hava şartları göz önünde bulundurularak yemleme çalışması başlattık. Özellikle sulak alanlarda suyun donması ve bitkilerin ise karla kaplanması sebebiyle kuşlar yiyecek bulmakta zorlanıyor. Bu sulak alanların en önemlisi olan ve göçmen kuşların göç yolunda yer alan Hersek Gölü ve çevresinde

de yemleme çalışması yaptık. Buraya bırakılan yem, ot ve sebze, meyve kalıntıları sayesinde yabani kuşların hayatta kalmasını sağlamayı amaçlıyoruz" dedi.

Yalova Çevre ve Orman Müdürlüğü, il genelindeki yaban hayvanlarının bulunduğu tüm alanlarda olumsuz hava şartlarının etkisini sürdürmesi halinde belirli periyotlarla yemleme dile getirdi.

HERSEK GÖLÜ KENARINDA AÇ KALAN KUŞLARA YEM BIRAKILDI
HERSEK GÖLÜ KENARINDA AÇ KALAN KUŞLARA YEM BIRAKILDI
HERSEK GÖLÜ KENARINDA AÇ KALAN KUŞLARA YEM BIRAKILDI
İHA
Yayın Tarihi : 4 Şubat 2010 Perşembe 11:28:04
Güncelleme :4 Şubat 2010 Perşembe 19:47:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?