19
Mayıs
2024
Pazar
YALOVA

İnce Çubukçu'yu istifaya çağırdı

CHP'Lİ İNCE'DEN, MİLLİ EĞİTİM BAKANI'NA ELEŞTİRİ

CHP Grup Başkan Vekili Muharrem İnce, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'yu istifaya davet ederek, "Kendisi üniversiteyi kazanan öğrencilerin adres bilgilerini cemaatlere ve tarikatlara veriyor ama ana muhalefet partisinin genel başkanının çok masumane, çok içten mesajını iletmesine engel oluyor" iddiasında bulundu.

Partisinin Yalova İl Başkanlığı'nda bir basın toplantısı düzenleyen İnce, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Öğretmenler Günü kutlama mesajı yollamak için öğretmenlerin çalıştığı okulların listesini Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'dan istediğini söyledi. "Sayın bakan üç gün üzerine yattı bu konunun. Üç gün sonra bu bilgiyi bize veremeyeceğini söyledi" diyen İnce, iddialarını şöyle sürdürdü:

"Sayın bakan, Avea ile yaptığı sözleşme üzerinden bakan olarak bu hattı kullanan öğretmenlere sürekli mesaj çekmektedir. O da bir siyasi partinin üyesidir. Biz de bir siyasi partinin üyesiyiz. Onlar iktidar partisidir. Biz ana muhalefet partisiyiz. Bırakın bu ülkede bu öğretmenleri, öğrencilere bile mesaj çekildiğini hepimiz biliyoruz. Kitaplarının arasında Başbakanın resmini, Milli Eğitim Bakanı'nın resmiyle ilköğretimdeki 7 yaşındaki, 8 yaşındaki çocukların evine bile resimli broşürlerin gönderildiğini biliyoruz. AK Parti'nin gençlik kolları üniversiteyi kazanmış gençlerimize mesaj göndermesini biliyor. Burs alan öğrencilere, 'CHP sizin burslarınızı kestirdi' diye AK Parti teşkilatlarından gönderilen mesajları biliyoruz. Cemaat ve tarikatlar üniversiteyi kazananların ev telefonlarına ulaşabiliyor."

Kendilerinin çok masumane bir istekte bulunduğunu söyleyen İnce, "Ben şimdi sizlerin aracılığıyla Türkiye'de böylesine faşizan bir yaklaşımla, böylesine diktatörel bir yaklaşımla Türkiye'yi yöneten ve çocuğunun eğitiminden başka eğitimle hiçbir alakası olmayan ve Türkiye'nin milli eğitimini otomatik pilota bağlı olarak yürüten, şu ana kadar öğretmeni işsiz, okulu öğretmensiz bırakan, KPSS'de sorular çalındığında kaçacak delik arayan ve yandaş otelleri yaptığı organizasyonlarla zengin eden, şu ana kadar en içi boş Milli Eğitim Şurası'nı düzenleyen Türkiye'nin gelmiş geçmiş en beceriksiz, en yeteneksiz, en basiretsiz milli eğitim bakanını istifaya davet ediyorum" ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin faşizme ve tek parti devletine doğru yol aldığına da vurgu yapan İnce, şöyle devam etti:

"Türkiye'de adliye, mülkiye, harbiye, tıbbiye, rüştiye, maliye teslim alınmıştır. Türkiye bundan kurtulacaktır. Bunlar AK Parti'nin son telaşıdır. Nimet Çubukçu, Milli Eğitim Bakanlığı'nı babasının malı gibi görmektedir. Nimet Çubukçu bu işlerden anlayan birisi değildir zaten. Bir yerlerden emir almıştır. Hükümetin emir eri konumundadır. Kendisi öğretmenlere mesaj çekiyor. Kendisi öğretmenlere mektup yazıyor. Kendisi üniversiteyi kazanan öğrencilerin adres bilgilerini cemaatlere ve tarikatlara veriyor ama ana muhalefet partisinin genel başkanının öğretmenlerin gününü kutlamak için çok masum, çok içten mesajını iletmesine engel oluyor."

ÖSYM'nin güvenilirliğini kaybettiğine de değinen CHP Grup Başkan Vekili Muharrem İnce, "Ne yazık ki sekiz yıllık AK Parti iktidarında en güvenilir kurum çökmüştür artık. Tuz kokmuştur. Bunu bilerek yaptılar. Önce ÖSYM'nin parasına el koydular. ÖSYM'nin teknik olanaklarının genişlemesine imkan vermediler. Yeni personel almasına izin vermediler. Bu kurumu bilinçli olarak çökerttiler. ÖSYM yalnızca ÖSS'yi yapmıyor. Yalnızca KPSS yapmıyor. Hakimlik sınavını yapıyor. Kaymakamlık sınavını yapıyor. 30'un üzerinde farklı sınav yapıyor. Bütün bunlar şaibeli hale geliyor. O zaman şimdi soru çalınıyorsa hırsız öğretmen, hırsız hakim, hırsız kaymakam yetiştirmiş olur bu ülke. Bu konunun takipçisiyiz" iddialarında bulundu.

CHP'Lİ İNCE'DEN, MİLLİ EĞİTİM BAKANI'NA ELEŞTİRİ
İHA
Yayın Tarihi : 13 Kasım 2010 Cumartesi 17:51:03
Güncelleme :16 Kasım 2010 Salı 01:11:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?