19
Mayıs
2024
Pazar
YALOVA

İnci TBB Başkanlığına aday

YALOVA BAROSU BAŞKANI İNCİ RESMEN TBB BAŞKANLIĞI'NA ADAY

Yalova Barosu Başkanı Cemal İnci, Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanlığı için adaylığını resmen açıkladı.

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Özdemir Özok'un ölümünün ardından boşalan koltuğa, Yalova Barosu Başkanı Cemal İnci talip oldu. Yalova Barosu'na bağlı avukatlarla adaylığını paylaşan İnci, neden aday olduğu hakkında meslektaşlarına bilgi verdi. Ardından adliye önünde avukatlarla birlikte poz veren İnci, baroların siyasallaşmasını engellemek için aday olduğunu dile getirdi.

İnci, "Yalova'dan aldığım güç ve destekle Türkiye Barolar Birliği Başkanlığı'na adaylığımı açıklıyorum. Benim adaylığım, Türkiye adaylığıdır. Tüm barolardan destek görüyorum. Bütünleştirici bir yapım var. Ayrımcılığı kabul etmiyorum. Baroların siyasallaşmasını önlemek için adayım. Bugün içinden geçmekte olduğumuz süreçte yurttaşların bütünlük arz eden bir hukuk kuruluşuna, barolara çok ihtiyacı vardır. Bölünmüşlük hiçbir zaman lehimize olmayacaktır. Umarım arkadaşlarım benim bu görüşlerimi gözden

geçireceklerdir. Ben Türkiye'nin her yerindeki barolardan oy alabilecek tek başkan adayıyım. Kars'tan Edirne'ye kadar her baro bana saygı ve sevgi gösterir. İnşallah yüzümüzün akı ile sonuca ulaşır ve Türkiye'ye yepyeni bir baro yönetimi anlayışı ile hizmet etmeye devam ederiz" dedi.

YALOVA BAROSU BAŞKANI İNCİ RESMEN TBB BAŞKANLIĞI'NA ADAY
YALOVA BAROSU BAŞKANI İNCİ RESMEN TBB BAŞKANLIĞI'NA ADAY
İHA
Yayın Tarihi : 18 Mayıs 2010 Salı 15:17:03
Güncelleme :18 Mayıs 2010 Salı 19:13:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?