27
Mayıs
2024
Pazertesi
YALOVA

İşçi maaşları bankaya yatacak

Yalova Serbest Muhasebeciler Mali Müşavirler Odası (SMMMO) Başkanı İslam Doğan, kayıt dışıyla mücadele için Maliye Bakanlığı'nın kira ödemelerinin bankalara yapılması uygulamasının ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın da çalışanların ücretlerinin bankalara yatırılmasını mecburi hale getirdiğini söyledi.

Hükümetin kayıtdışı ile mücadele tedbirlerini arttığını dile getiren Doğan, yeni getirilen düzenlemelerle ilgili esnafları bilgilendirdi. Doğan, 10 ve daha fazla çalışanı olan işletmelerin bundan böyle işçi maaşlarını banka yoluyla ödemesinin mecburi hale getirildiğini söyledi.

Uygulamanın 1 Ocak 2009 tarihinden itibaren geçerli olacağını dile getiren Doğan, "Kayıt dışıyla mücadele kapsamında kira ödemelerinin bankalara yapılması uygulamasının ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı da çalışanların ücretlerinin bankalara yatırılmasını mecburi hale getirdi. Kayıt dışı ekonomi ile mücadele kapsamında Maliye Bakanlığının 1 Kasım 2008 tarihinden itibaren mesken ve işyerlerine ait kiraların banka ve PTT kanalıyla ödenmesi uygulamasından sonra Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı da 1 Ocak 2009 tarihinden itibaren 10 ve daha fazla işçi çalıştıranların ücretleri bankalara yatırmasını şart koşmuştur.

İşverenler, ücret, prim, ikramiye ve bu nitelikteki her türlü istihkaklarını bankalar aracılığıyla ödeyeceklerdir" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 19 Kasım 2008 Çarşamba 20:00:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?