26
Mayıs
2024
Pazar
YALOVA

Işıkara tiyatrocu oldu

Kızılay ve Kocaeli Üniversitesi iş birliğiyle Yalova'da sahnelenen "Benim Güzel Pabuçlarım" isimli oyunda, Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara sahne aldı.

Kızılay ve Kocaeli Üniversitesi'nin, 17 Ağustos depreminin 10. yılını anmak için düzenlediği ortak organizasyonlardan biri olan "Benim Güzel Pabuçlarım" isimli çocuk oyunu, Yalova'da sahnelendi. Kızılay Genel Başkanı Tekin Küçükali'nin danışmanı ve eski Boğaziçi Kandilli Rasathanesi Müdürü Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara, oyun öncesi açıklamalarda bulundu. Türkiye'nin her bölgesinde deprem riskinin olduğuna dikkat çeken Işıkara, Gemlik'te de potansiyel bir deprem riski olduğunu hatırlattı.

Hastane ve cami gibi insanların toplu halde bulundukları binaların güçlendirilmesi gerektiğini söyleyen Işıkara, "Gemlik'te potansiyel bir deprem tehlikesi var. Adaların güneybatısında var. Yine Kuzey Anadolu fay zonunun güney kolu, yani Geyve, İznik, Gemlik uzun bir süredir sessiz. Doğru hatırlıyorsam, 200-250 sene önce bu bölgede 7 üzerinde bir deprem olmuş. Dolayısıyla Türkiye'de nereye giderseniz gidin, mutlaka depremle karşılaşma riski var. Yaşadığımız binaların bize zarar vermemesi lazım.

Hastanelerin sağlamlaştırılması lazım. Tıbbi cihazların zarar görmesini engelleyecek tedbirlerin de alınması gerekir. Yine camiler toplu ibadet alanları. Buraların da güvenli olması lazım. 17 Ağustos, 12 Kasım depremlerini hatırlayın. Orada ne kadar caminin hasar gördüğünü göreceksiniz. Dolayısıyla camileri gelişi güzel değil, kontrollü yapmak lazım. Bunun denetiminin de Diyanet İşleri Başkanlığı'na verilmesi lazım. Bundan cami derneklerinin alınmaması gerekiyor. Bir cami düşünün, çok kötü yapılmış, cuma namazı esnasında deprem olursa sonuçlarını siz düşünün" dedi.

Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara, Yalova Halk Eğitim Müdürlüğü salonunda sergilenen "Benim Güzel Pabuçlarım" isimli çocuk oyununda sahne aldı. Işıkara, sahneye gelerek toplum liderliği konusunda palyaçoya bilgiler verdi. Bununla da kalmayan Işıkara, bir çocuk şarkısını da seslendirdi. Profesyonel sanatçılara taş çıkartan Işıkara, çocuklar tarafından uzun süre alkışlandı.
Oyunu Yalova Valisi Mehmet Ersoy ile çok sayıda daire amiri ve davetli seyretti.

iha
Yayın Tarihi : 14 Mayıs 2009 Perşembe 17:07:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?