19
Mayıs
2024
Pazar
YALOVA

İtfaiye gemi yangınlarına hazır

Yalova'nın Hersek bölgesine tersanelerin yapılmasıyla birlikte meydana gelebilecek gemi yangınlarına karşı itfaiye teşkilatının eğitimi sürüyor. 

İl Afet Yönetim Merkezi ile Yalova Belediyesi arasında imzalanan "Endüstriyel Kazalar Protokolü" kapsamında 30-31 Ekim 2008 tarihleri arasında yapılan eğitime Yalova Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ile Çiftlikköy Belediyesi ve Altınova Belediyesi itfaiye amirliklerinden toplam 25 personel katıldı. 

Eğitime katılan itfaiye personeline, gemilerin sınıflandırılması, yanıcı ve diğer kısımlarının tanıtılması, gemi yangınlarına nasıl müdahale edileceği, müdahale esas ve ihtiyaçlarının tespit edilmesi gibi konularda teorik bilgiler verildi, ayrıca tatbikat yapıldı. Eğitimlere katılan itfaiye personeli, oldukça etkili ve yararlı bir eğitim aldıklarını; bu sayede de gemi yangınları konusunda bilgi ve tecrübelerini artırdıklarını söyledi. 

Eğitimin sonunda Yalova Belediyesi İtfaiye Müdürü Bekir Kaş ile Yalova İl Afet Merkezi Müdürü Bora Yalçın Gölcük Donanma Komutanlığı Yıldızlar Su Üstü Eğitim Merkezi Komutanlığı yetkililerine ve eğitim subaylarına teşekkür etti.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Kasım 2008 Perşembe 12:29:17
Güncelleme :6 Kasım 2008 Perşembe 12:32:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?