19
Mayıs
2024
Pazar
YALOVA

Kaçak silah operasyonu

Yalova jandarmasının 3 ilde eş zamanlı düzenlediği "Boran" adlı operasyonda 17 silah ve bin 180 mermi ele geçirilirken, 33 kişi gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, Yalova'da el altından silah satıldığını belirleyen jandarma ekipleri, kaçak silah satışı yapan kişileri takibe aldı. "Boran" adlı operasyonda yerli imalat silahların Rize'den, yabancı menşeli silahların ise Bursa yönünden gelen uzun yol kamyon şoförlerinden temin edildiği belirlendi.

Bunun üzerine Yalova jandarması Bursa ve Rize jandarması ile işbirliği yaparak, 3 ilde eş zamanlı operasyon başlattı. 27 eve baskın düzenleyen jandarma ekipleri 17 adet silah ve bin 180 mermi ile fişek ele geçirirken, 33 kişiyi gözaltına aldı.

Zanlılardan 9'u Yalova Adliyesi'ne sevk edildi. Adliye çıkarılanlardan 6'sı tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, E.K. (36), S.B. (32), T.K. (35) ve daha önceden tutuklanan İ.A. silah kaçakçısı ve satıcısı suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi. A.B. isimli kişi de 2 bin TL kefalet ve adli kontrolle yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

iha
Yayın Tarihi : 30 Haziran 2009 Salı 23:18:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?