19
Mayıs
2024
Pazar
YALOVA

Kadınlara hipertansiyon ve diyabet semineri

Novartis isimli ilaç firması ve Yalova Belediyesi iş birliği ile kadınlara hipertansiyon, diyabet ve osteoporoz konusunda seminer verildi. 

Novartsis ve Türk Kadınlar Birliği tarafından düzenlenen seminere Yalova ev sahipliği yaptı. Bayanlara yönelik olarak Belediye Meclis Salonu'nda düzenlenen semineri 200 kadın dinledi. 

Seminerde dünyada her yıl kronik hastalıklara bağlı olarak 17 milyon kişinin hayatını kaybettiği vurgulandı. Özellikle bayanlar arasında yaygın olan hipertansiyon, diyabet ve osteoporoz gibi rahatsızlıklar konusunda kadınları bilgilendiren Novartsis Bölge Temsilcisi Serkan Saygan, "Novartis İlaç ve Türk Kadınlar Birliği, kronik hastalıklar konusunda toplumun bilinçlendirilmesine katkıda bulunmak amacıyla bu projeyi hayata geçirdi. Projenin amacı kadından başlayarak tüm ailenin ve toplumun hayat kalitesini artırmak" dedi. 

Yalova Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Dr. Metin Sabuncu ise konuşmasında, "Ailenin sağlık alanındaki liderliğini üstlenen ve gelecek nesilleri yetiştiren kadınları hastalıklar ve tedavileri hususunda bilgilendirerek toplum sağlığının iyileştirilmesine katkı sağlamayı hedefliyoruz" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Ekim 2007 Salı 14:22:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?