19
Mayıs
2024
Pazar
YALOVA

Kafkas fırtınası

2. Kafkas Halk Dansları ve Müzik Festivali Yalova'da başladı. 4 gün sürecek festival boyunca, Kafkas rüzgarı Yalova caddelerinde esecek. Kafkas Halk Dansları ve Müzik Festivali, Cumhuriyet ve İstanbul Caddeleri'ni takiben Barış Manço Açık Hava Tiyatrosu'na ulaşan açılış korteji ile başladı.

Yalova sokaklarını karnaval alanına çeviren ekipler, rengarenk kıyafetleri ve hareketli müzikleriyle vatandaşların ilgisini çekti. Abhazya, Acaristan, Adigey, Azerbaycan, Çeçenistan, Dağıstan, Gürcistan, İnguşetya, Kabartay-Balkar, Karaçay-Çerkez, Kuzey Osetya, Yalova ekiplerinin katıldığı festivalin açılış gecesi Barış Manço Açık Hava Tiyatrosu'nda yapıldı. Gösterileri izlemek isteyen binlerce Yalovalı amfi tiyatroya akın etti.

Gecede sahne alan ekipler, Kafkasya bölgesinin kültürünü sahneye taşırken, birbirinden hareketli oyunlar oynadı. Kuzey Kafkas Kültür Derneği Başkanı Mehmet Aydemir, Yalova'nın Türk kültürünün sergilendiği önemli bir buluşma noktası olduğunu söyledi. Ekipler, 31 Temmuz'da son bulacak festival boyunca il merkezinin haricinde ilçelerde de gösteriler yapacak.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Temmuz 2005 Perşembe 14:02:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hüseyin kankılıç IP: 81.215.253.xxx Tarih : 27.08.2005 03:03:50
yalovada yapılan fesdivalde niye kars kafkas foklör ekibi davet edilmedi türkiyede kafkasın en yi düzeyde ve türkiyeye yayılan yeri karstır bunu unutmayın ve bundan sonraki yapılacak festivalde lütfen karsın föklör ekibide bulunsun ben bir folklörcü olarak gelmeyi cok istiyorum