27
Mayıs
2024
Pazertesi
YALOVA

Kamu kurumlarında tasarruf dönemi

Yalova Valiliği, kısa ve uzun vadeli olarak planlanan 'Yalova ili enerji verimliliği eylem planı'nı devreye soktu. Kamu kurum ve kuruluşlarıyla belediyeler ve kamu kurumu niteliğindeki meslek odalarında uygulanacak olan planda, enerji tasarruflu lamba kullanımından çöp depolama alanlarında oluşan metan gazının enerjiye dönüştürülmesine kadar 10 madde yer alıyor. 

Yalova Valiliği, ilde enerjinin daha verimli kullanılabilmesi ve başta kamu kurum ve kuruluşlarıyla belediyeler ve meslek odalarında enerji tasarrufunun sağlanmasını hedefleyen kısa ve uzun vadeli 'Yalova ili enerji verimliliği eylem planı'nı devreye soktu. 10 maddelik plan gereğince, kurum ve kuruluşlar, enerji tasarrufu sağlayan ampulleri kullanacak. Yine belediyelerde çöp depolama alanlarında açığa çıkan metan gazından ısı ve elektrik enerji üretimine yönelik çalışmalar yapılacak. 

Öte yandan dönüştürülebilir özellikteki cam, kağıt ve plastik gibi maddelerin kaynağından ayrıştırma yöntemi ile toplanması sağlanacak. Buna yönelik olarak plan kapsamındaki tüm kurum ve kuruluşlara çöp kutuları ve konteynerler dağıtılacak. Tüm kamu dairelerindeki kullanılmayan bölümlerin lambalarının söndürülmesi sağlanacak ve elektrik enerjisi ile çalışan tüm aletlerde tasarruflu olanlar tercih edilecek. Büyük oranda sıcak su sarfiyatı olan kurumların çatılarına ise imkanlar dahilinde güneş enerjisi panelleri yerleştirilecek. 

Ders yılı içerisinde ilk, orta ve yaygın eğitim kurumlarındaki öğrencilere enerji verimliliği de anlatılacak. Buna yönelik ödevler hazırlanması sağlanarak öğrencilerin bilinçlenmesi sağlanacak. Güneş ve rüzgardan elde edilecek olan enerjiye yönelik projelendirme çalışmaları için öğrenciler teşvik edilecek. Tedbirlerin izlenebilmesi için kamu kurum ve kuruluşlarına ait binalarda enerji verimliliği sorumluları belirlenerek, tedbirlerin uygulanıp uygulanmadığı da denetlenecek.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Eylül 2008 Cuma 14:54:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?