26
Mayıs
2024
Pazar
YALOVA

Kaptan uyudu,yük gemisi karaya oturdu

Marmara açıklarından çektiği kumu Kocaeli'ne götüren 200 tonluk Doğan Kartal isimli kuru yük gemisi, kaptan uyuyunca, Yalova'nın Çiftlikköy İlçesi sahiline 150 metre kala karaya oturdu. Yükünü boşaltan gemi, kendi imkanlarıyla 3 saat süren bir çalışma sonrasında güçlükle kurtulabildi. 

200 tonluk Doğan Kartal isimli kuru yük gemisi, Marmara Denizi açıklarından çektiği kumu Kocaeli'ne götürmek için demir aldı. Ancak sabaha karşı 05.30 sıralarında uykuya dalan kaptan, geminin rotasından çıkarak karaya yaklaştığını fark etmedi. Gemi Yalova'nın Çiftlikköy İlçesi Başkent 3 Sitesi sahiline 150 metre kala karaya oturdu. Bir süre kurtulmak için uğraşan kaptan, ardından kepçeyle geminin karaya oturduğu bölümü kazmaya başladı. Ancak bu çabası da başarısız olunca taşıdığı kumu denize boşaltmaya başlayan gemi, yaklaşık 3 saat sonra kendi imkanlarıyla kurtuldu.
 
Bu esnada Çiftlikköy sahili gemiden atılan sintine ve yük sebebiyle bir hayli kirlendi. Sahile gelen Çiftlikköy Belediyesi zabıtası, Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Su Ürünleri Şubesi'ne bildirilmek üzere sahilin kirletilmesine yönelik rapor tuttu. Vatandaşlar geminin kurtulma çalışmalarını ilgiyle izledi.
İHA
Yayın Tarihi : 19 Aralık 2006 Salı 12:45:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?