19
Mayıs
2024
Pazar
YALOVA

Kızılay'dan afet deposu

Kızılay tarafından Yalova'ya yapılan depo, afetlerde Marmara Bölgesi'nin emniyet supabı olacak.

Kızılay Genel Başkanı Tekin Küçükali'nin teşebbüsüyle Yalova'da öğretmen evine ait depo Kızılay'a tahsis edilmişti. Kısa sürede Kızılay depoyu yeniden inşa etti ve depoya afetlerde kullanılmak üzere malzeme yığmaya başladı. Şu anda 3 tır dolusu malzemenin getirildiği depoda malzemelerin tasnif edilerek depolanmasına devam ediliyor. Depoda katalitik ısıtıcılardan çadır ve battaniyeye kadar ihtiyaç duyulan her şey mevcut.

Kızılay'ın Marmara Bölgesi'nde denize kıyısı olan tek deposu Yalova'da bulunuyor. Bir afette yollar kapandığı için malzemeler ya diğer illere ulaştırılamıyor ya da gecikmeler yaşanıyor. Bu tip bir durumda Yalova'daki depo Marmara Bölgesi'nin emniyet supabı olacak. Diğer illere malzeme sevkıyatı yollar kapansa dahi deniz yoluyla yapılabilecek. Böylece Kızılay afetzedelere daha hızlı yardım ulaştırmış olacak.

Depoya önümüzdeki günlerde toplamda 17 tır yardım malzemesi getirilecek ve deponun dolmasının ardından Kızılay Genel Başkanı Tekin Küçükali'nin de katılacağı törenle depo hizmete açılacak.
 

iha
Yayın Tarihi : 16 Haziran 2009 Salı 23:02:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?