19
Mayıs
2024
Pazar
YALOVA

Kocadere şehitleri için dev bayrak

Yalova'nın Çınarcık ilçesine bağlı Kocadere beldesi ve Şenköy'de 1921 yılında hunharca katledilen 830 şehidin hatırası için bir iş adamı tarafından yaptırılan dev bayrak törenle göndere çekildi.

Şenköy Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Muhsin Sevencan, Kocadere ve Şenköy Beldesi'nde hunharca katledilen 830 şehidin hatırası için Yaren Baba türbesinin yanına asılan bayrağın büyük önem taşıdığını belirtti. Bayrağın 7.5 metre uzunluğunda, 5.5 metre eninde, bayrak direğinin ise 30 metre yüksekliğinde olduğunu kaydeden Sevencan, hayırsever Necmettin Aydın'a bu anlamlı davranışından dolayı teşekkür etti.

Toplum olarak milli birlik ve beraberliğe çok daha fazla ihtiyacımız olduğu bu dönemde böylesi bir hizmette bulunmaktan dolayı gurur duyduğunu söyleyen Necmettin Aydın da, "Vatanımıza, milletimize, tarihimize ve bayrağımıza her zaman sahip çıkmalıyız. Bu tür meselelerin son yıllarda daha ön planda tutulması gerekiyor. Ben de halkımızın bu manevi duygularını tetiklemek ve şehitlerimize vefa göstermek istedim" şeklinde konuştu.

Aydın, Yaren Baba türbesinin restorasyonu için de elinden gelen desteği vereceğini sözlerine ekledi. Konuşmaların ardından dev bayrak göndere çekildi.
iha
Yayın Tarihi : 16 Temmuz 2007 Pazartesi 14:06:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?