19
Mayıs
2024
Pazar
YALOVA

Köylünün kanalizasyon isyanı

Çiftlikköy'ün Taşköprü beldesine bağlı Dereköy'de çiftçilerin başı tarlalarına ve dereye akan kanalizasyon sularıyla dertte. 

Yeni yapılan alt yapı projesinin hatalı olduğunu ileri süren köylüler, tarlalarına pis atık sular aktığını, bir dönem tarlalarını pis suyun karıştığı dereden suladıklarını dile getirerek, "Derdimize çare bulan yok. Altyapı ve kanalizasyondan yana dertliyiz. Köyümüze yapılan yatırım bize faydadan çok zarar getirdi. Biz tarlalarımızı köyün içinden geçen dereden suluyoruz. Ancak o dereye kanalizasyon suyu aktı. Yetmediği gibi bir de tarlalarımıza kanalizasyon suyu boşalıyor. Tarlalarımızı hep pis su bastı. Bizim çektiğimiz sıkıntıyı bir kenara bırakın, yetiştirdiğimiz ürünlerin insan sağlığına ne kadar uygun olduğu da tartışılır. Buradan yetişen elmayı, çileği biz nasıl insanlara yediririz" diye konuştu. 

"BU ÇİLEĞİ NASIL İNSANLARA YEDİRİRİZ" 

Tarlasına pis kanalizasyon suyu akan çilek üreticisi Yüksel Yıldız da, "2 dönümlük tarlama çilek ektim. Ancak tarlamın ortasında bulunan kanalizasyondan bütün pis sular tarlama akıyor. Sıcak havalarda kokudan tarlama bile giremiyorum. Köydeki çilek projelerinin yüzde sekseni kurudu. İçine pis su akan tarladan nasıl verim alırım? Bunları insanlar nasıl yiyecek?" diye konuştu. 

Dereköylü çiftçiler sıkıntılarını köye gelen Çiftlikköy Ziraat Odası Başkanı Halil Ayvaz'a da anlattı. Oda Başkanı Ayvaz, konunun gereken mercilere iletildiğini ve bir an önce çare bulunmaması halinde meşhur Yalova elması ve çileğinin yetiştiği köyde zirai üretimin büyük darbe alacağını söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Şubat 2008 Çarşamba 11:37:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?