26
Mayıs
2024
Pazar
YALOVA

Kozmetik dünyası Yalova'da buluşacak

Yalova Ticaret ve Sanayi Odası (YTSO), 3 senedir düzenlediği "Çiçekçilik Fuarı"nın ardından Temmuz ayında "Kozmetik Fuarı" açmaya hazırlanıyor.

YTSO Fuar ve Organizasyon adı altında bir şirket kuran Ticaret Odası, Bakanlıktan fuar kurma yetkisini aldı.

60 dönümlük yer tahsis edilirse kimseden yardım almadan kalıcı fuar alanı kuracaklarını bildiren YTSO Başkanı Lütfullah Akıncı, "İnsanlar 3 seneden beri fuara yabancı çiçek üreticilerinin niye katılmadığını soruyor. Uluslararası firmaların katılabilmesi için bir fuarın 3 yıl aralıksız açılması gerekiyor. Biz üçüncü senemizi bu yıl tamamladık. Önümüzdeki seneden itibaren yabancı firmaların standları da açılacak. Temmuz ayında muhtemelen Cumhuriyet Meydanı’nda kozmetik firmalarının katılacağı bir fuar daha açacağız" dedi.

Maksatlarının Yalova ekonomisine katkıda bulunmak olduğunu anlatan Akıncı, "Her geçen gün fuarımız daha da gelişiyor. Eksiklerimizi tespit ediyoruz. Fuar işinin profesyonelce yapılması gerekiyor. Artık kurduğumuz şirketle bu işi biz üstlendik. Üç seneden beri fuara katılan firmaların yüzde 50’si diğer illerden geliyor. Şirketler arası dialog öne çıktı. Belediyeye kalıcı fuar alanı yapılması için yer talebinde bulunduk. Eğer böyle bir yer verilirse, bütün masraflar bize ait olmak üzere fuar mekanı yapabiliriz. Kalıcı fuar yeri olursa, Yalova fuarlar şehri olur. Kozmetik fuarından sonra doğalgaz fuarı açmayı da programımıza aldık. Senelerden beri Tekel’in eski binasına talibiz. Orayı alabilirsek bir kültür merkezi ve konferans salonu yapacağız" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Nisan 2005 Cuma 14:33:27
Güncelleme :1 Mayıs 2005 Pazar 17:22:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?