19
Mayıs
2024
Pazar
YALOVA

Küçük kız Karaca'yı yendi

Yalova'da 75. Yıl Ziya Gökalp İlköğretim Okulu tarafından düzenlenen konferansa katılan TEMA Onursal Başkanı Hayrettin Karaca, minik öğrencilerle bilek güreşi yaptı.

Bir öğrencinin Karaca için yazdığı "Orman" isimli şiir ise herkesi gözyaşlarına boğdu.
75. Yıl Ziya Gökalp İlköğretim Okulu tarafından organize edilen, "Toprağın önemi" konulu konferansa katılan Hayrettin Karaca, alkışlarla karşılandı. Karaca, öğrencilere, "Benimle bilek güreşi yapacak delikanlı var mı?" diye seslendi. Karaca, İpek Bayraktar adlı küçük kızla bilek güreşi yaptı. Güreşi kaybeden Karaca, küçük kızı severek tebrik etti. Ardından öğrencilerin yanına gidip onlara çeşitli sorular soran Karaca, toprağın önemini anlattı.

Her yıl ülke topraklarının erozyonla yok olduğunu dile getiren Karaca, "Eğer topraklarımız olmazsa ne bir bitki ne bir hayvan olur. Dolayısıyla hayat olmaz. Ülkemiz, topraklarını erozyon yüzünden hızla kaybediyor. Bitki örtüsü hızla yok oluyor. Dolayısıyla ülkemiz her geçen gün daha da çoraklaşıyor. Kalan toprakların yanlış uygulamalarla verimi düştü. Bu konuda halkımızın şuurlanması lazım. En önemli kesimse çocuklarımız. Sizler topraklarımıza, ağaçlarımıza, tabiatımıza sahip çıkacaksınız" dedi.

Öğrencilerin hep birlikte açtıkları pankartlarla salonu bir anda orman görüntüsüne büründürmeleri Karaca'yı şaşırttı. Ardından sahneye gelen Damlanur Yılmaz isimli öğrenci, Hayrettin Karaca için yazdığı "Orman" isimli şiiri okudu. Şiirden etkilenen Karaca, minik öğrenciye sarıldı. Öğrencinin de duygulanıp ağlaması salonda bulunan herkesi gözyaşlarına boğdu.
 

iha
Yayın Tarihi : 8 Nisan 2009 Çarşamba 16:26:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?