27
Mayıs
2024
Pazertesi
YALOVA

Küresel ısınma konferansı

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi Meteoroloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Şen, küresel ısınmanın şakası olmadığını belirterek, ısınmaya bağlı olarak dünya genelinde artan su seviyesinin deniz kenarlarındaki şehirleri ve tatlı su kaynaklarını tehdit ettiğini söyledi. 

Dünyayı tehdit eden küresel ısınma konusunda halkı bilinçlendirmeyi hedefleyen Çiftlikköy Belediyesi, "Küresel Isınma" konulu bir konferans düzenledi. Belediye düğün salonunda düzenlenen konferansa, vatandaşların yanı sıra siyasiler ve bazı protokol mensupları da ilgi gösterdi. Konferansta konuşan Prof. Dr. Orhan Şen, küresel ısınmanın dünya üzerindeki olumsuz etkileri üzerinde durdu. Konuşmasına "Arık küresel ısınmanın şakası yok" diyerek başlayan Şen, ısınmaya bağlı olarak dünya genelinde artan su seviyesinin özellikle deniz kenarlarındaki şehirleri ve tatlı su kaynaklarını tehdit ettiğini söyledi. Şen, "Bunu durdurmamız lazım. Birden bire hayatı sıfırlayamayacağımıza göre bundan böyle devletlere baskı yapılacak. Türkiye, küresel ısınmaya yüzde bir oranında sebep oluyor. Yüzde 25 oranında sebep olan ABD henüz Kyoto Protokolü'nü imzalamamışken, Türkiye'nin imzalamasına karşıyım. Öncelikle ABD'nin imzalaması gerekiyor" dedi. 

Küresel ısınmayla birlikte su seviyesinin 50 santimetre civarında artacağına da temas eden Şen, "Özellikle deniz kenarındaki yerleşimler tehlike altında. Yalova'da da yapılaşmada, deniz kenarı bölgelerde dikkatli davranılmalı" diye konuştu. 

Çiftlikköy Belediye Başkanı Metin Dağ, konferans sonrasında Prof. Dr. Orhan Şen'e çiçek sundu.
iha
Yayın Tarihi : 9 Nisan 2007 Pazartesi 12:48:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?