19
Mayıs
2024
Pazar
YALOVA

'Kürt açılımı'na bir tepki daha

Yalova'da 14 siyasi parti, sivil toplum örgütü ve sendikanın oluşturduğu Türkiye İçin Birlik Platformu'ndan, "Kürt açılımı"na tepki geldi. Platformdan yapılan açıklamada, "Kürt açılımı iki İsrail daha oluşturma girişimidir" denildi.

Kürt açılımına tepki göstermek için çeşitli eylemler yapma kararı alan 14 siyasi parti, sivil toplum örgütü ve sendikanın oluşturduğu Türkiye İçin Birlik Platformu, Eğitim-İş Yalova İl Temsilciliği'nde bir araya gelerek bir basın açıklaması yaptı. Açıklamayı platform adına Cumhuriyet Gazetesi Okurları (CUMOK) Yalova Dönem Sözcüsü Nergis Bayrak okudu.

Tüm platform üyelerinin de hazır bulunduğu açıklamada, "Türkiye'miz ve ulusumuz, Cumhuriyet tarihinin en büyük saldırısını yaşamaktadır. ABD ve AB emperyalistleri, AK Parti hükümetini kullanarak, 'Kürt açılımı' adı altında ve Ergenekon operasyonları ile orduyu etkisizleştirmeye, yurtseverleri tasfiye etmeye ve üniter devleti parçalamaya çalışmaktadırlar. Bu saldırılar ancak bütün yurtsever güçlerin, ülkemizin tarihsel birikimine dayanarak oluşturacakları güç birliği ile durdurulabilir. ABD ve AB emperyalistleri Kıbrıs'tan Türk ordusunu çıkartarak Akdeniz'i kontrol için kullanacakları savaş üssü haline getirmeye, Türk ordusunu işgal ettikleri mazlum ülkelerdeki emperyalist çıkarlarının bekçisi haline getirmeye, Kuzey Irak'ta kurulan bölücü Amerikan devletini Türkiye, İran ve Suriye'ye genişleterek Büyük Ortadoğu Planı'nı gerçekleştirmeye çalışıyorlar. Ulusumuza, Cumhuriyetimize ve üniter bütünlüğümüze kasteden bu planlara karşı, Cumhuriyet mitingleri ve Mehmetçik yürüyüşleri ile doruğa çıkan milli şahlanışı tasfiye etmek ve ordumuzun direncini kırmak amacıyla Ergenekon adıyla operasyonları başlattılar. Yurtsever aydınlarımıza ve komutanlarımıza tertipler yapılarak yalanlarla dolu iddianamelerle zindanlara attılar.

ABD ve AB emperyalizminin geleceği, bu amaçlarının başarısına bağlıdır. Ergenekon davasında ve operasyonlarda bütün hukuk ayaklar altına alınmıştır. Hukuk otoritelerinin deyimiyle, 'Dava tümüyle siyasal amaçlıdır ve hukuk mücadelesiyle sonuç almak olanakları kalmamıştır.' 'Kürt açılımı' adı verilen plan, ABD'nin Büyük Ortadoğu Planı'dır. Ülkemizin parçalanması sonrasında köle yapacakları 2 parçalı devletten oluşan 2 İsrail daha oluşturma girişimidir. Irak'ın işgaliyle oluşturulan Kuzey Irak'taki devletin Türkiye'nin himayesine aldırılması, merkezi devletin güç, yetki ve olanaklarının il özel idareleri ve belediyelere devredilmesi, PKK'nın yasallaştırılması çabaları ve bu planın bir parçasıdır. Bağımsızlığımıza, üniter devletimize ve Cumhuriyetimize yönelen bu saldırılara karşı vatanını ve milletini seven herklesin bir araya gelmesi gerekmektedir. Bu saldırılar ancak bütün yurtsever güçlerin birlikte demokratik mücadelesi ile engellenebilir" ifadelerine yer verildi
 

iha
Yayın Tarihi : 27 Ağustos 2009 Perşembe 00:11:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?