27
Mayıs
2024
Pazertesi
YALOVA

MAG'den nefes kesen tatbikat

Yalova'da meydana gelebilecek afetlerde görev yapacak olan Mahalle Afet Gönüllüleri (MAG) üyelerinin eğitimi sürüyor. Eğitim amaçlı gerçekleştirilen tatbikatlar ise gerçeğini aratmıyor. 

Çınarcık yolu üzerindeki tatbikat alanında gerçekleştirilen eğitim çalışmasında 3 ayrı istasyon oluşturularak 3 ayrı senaryo üzerinde uygulama yapıldı. Yalova Sivil Savunma Müdürü İlyas Özdemir'in de katıldığı tatbikatta arama kurtarma, enkaz üzerinde ekipmanların kullanılması, afetzedelere ilk yardım müdahalesi gerçekleştirildi. Yalova MAGDER basın sorumlusu ve Çiftlikköy koordinatörü İdris Durmuş yaptığı açıklamada, "Yeni eğitim almış olan mahallelerdeki üyelerle gerçekten verimli bir eğitim çalışması ve ardından tatbikat gerçekleştirdik. MAG'lar olarak kendi eğitimlerini verebilecek donanım ve standarda gelebilmenin kıvancını yaşıyoruz. Elbette bu günlere kolay gelinmedi. 250'ye yaklaşan gönüllü ile ilimizde diğer gönüllü teşekküller ve resmi kurumlarla uyum içerisinde çalışıyoruz. Bizim sivil toplum örgütü olarak doğal afetlere hazırlanmada gönüllü çalışmalarımız bundan sonra da devam edecektir. Mahalle muhtarlarının kendi mahallelerindeki merkezleri ile ekipmanlı ve eğitimli ekiplerine iştirak ederek ilimizdeki MAG sayısını artırmayı hedefliyoruz. Tatbikat ve pratik eğitimlerimizle devamlı yenilenen dinamik yapımızla gönüllülerimiz arasındaki dayanışma ve birlikteliği geliştiriyoruz. Eğitim bizim için çok önemli. Eğitim almış ve örgütlenmiş arkadaşlarımızla afetlere karşı hazırlıklarımız devam etmektedir. 

Deprem gerçeği ile tekrar yüzleşmeden sivil toplum örgütleri olarak diğer illerdeki 3 bini geçen arkadaşımız ile yaşadığımız kentlere sahip çıkabilmenin mutluluğunu ve sorumluğunu hep birlikte paylaşıyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Kasım 2008 Pazartesi 12:15:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?