19
Mayıs
2024
Pazar
YALOVA

Mehmetçiğe moral mektupları

Yalova'nın Çınarcık ilçesine bağlı Koruköy Beldesi İlköğretim Okulu öğrencileri Kuzey Irak'a "0" noktasındaki askerlere moral mektupları gönderiyor. Miniklerin mektupları ile sevinen askerlerde öğrencilere mektup göndererek duygularını miniklerle paylaşıyorlar. 

Türkiye'nin Kuzey Irak sınırında elleri silahta gözleri ufukta vatan savunması için nöbet tutan askerler, Yalova'nın Koruköy Beldesi'nde bulunan ilköğretim okulundan gönderilen moral mektupları ile seviniyor. "Mehmetçiğe Mektup" isimli bir kampanya başlatmak isteyen öğrenciler bu fikirlerini okul yönetimine iletti. Dersten artta kalan zamanlarında duygularını kağıda döken öğrenciler bu mektupları postaya vererek Kuzey Irak sınırına "0" noktada bulunan Umurlu Jandarma Karakolu'na göndermeye başladı. 

Aradan geçen yaklaşık 1 aylık süre zarfında minikler kendilerine askerlerce yazılmış bir mektubun ulaşması ile duygu yüklü anlar yaşadılar. Nöbetten dönen askerler tarafından yazılan mektupta, miniklerin kendilerine gönderdiği mektuplardan ne denli sevinç duydukları belirtiliyor. Öğretmenleri tarafından okunan mektubu soluk dahi almadan dinleyen öğrenciler, "Mehmetçiklerimizin bir şey bilmesini istiyoruz. Orada yalnız değiller" şeklinde konuştu. 

Kampanyanın temelinde askerlere moral olarak destek vermek olduğunu söyleyen öğretmenlerden İrfan kalkan, "Biz çocuklarımla birlikte bu kampanyayı başlatırken halen içinde bulunduğumuz zor günlerde onların morallerini yüksek tutmak amacını taşıyorduk. Bugüne kadar 60 mektup gönderdik. Onlarda bize mektup gönderdiler. Bu gelen mektubu öğrencilerimizle birlikte okuduk. Oradaki askerlerimizin onları çok sevdiğimizi bilmesini istiyoruz" dedi. 

Minik öğrenciler kampanyanın tüm Türkiye'ye yaygınlaştırılmasını ve sınırdaki askerlerimize her öğrencinin bir mektup göndermesini istediler.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Kasım 2007 Çarşamba 14:46:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?