26
Mayıs
2024
Pazar
YALOVA

Memurdan ekmekli protesto

MEMURDAN EKMEKLİ PROTESTO

Memur-Sen'e bağlı memurlar, Yalova'da düzenlendikleri eylemde hükümeti ekmekle protesto etti.

Yalova'da meydanlara inen memurlar, hükümeti ilginç bir yöntemle protesto etti. Memurlar, "Hükümet bizi yarım ekmeğe muhtaç etti" diyerek ellerindeki ekmeği yedi.

Ardından bir basın açıklaması yapan Memur-Sen Yalova İl Başkanı Zekeriya Yayla, "Bize teklif edilen 2,5 + 2,5'lik zamma masada hayır dedik, meydanlarda da hayır demeye devam edeceğiz. İktidar, maalesef kamu görevlilerine orta vadeli mali programda 2010 yılı için belirlediği yüzde 5,3'lük enflasyon rakamını bile çok görmüştür; Hükümet Uzlaştırma Kurulu'nun bizim teklifimizle örtüşen yüzde 4 + yüzde 4 kararını uygulamaktan imtina etmiştir. Ancak buna karşılık bütçeden sayıları yüzlerle sınırlı işadamına kriz paketleri adı altında 54,3 milyar TL, faiz giderleri olarak da 56.750 TL kaynak ayırabilmiştir. İşadamlarına ve rantiyecilere verilen bu kaynakların yüzde 10'unun bile verilmesi durumunda kamu görevlilerinin beklentileri karşılanmış olacaktı" dedi.

Memurlar daha sonra hükümet aleyhinde çeşitli sloganlar attı. Polisin geniş güvenlik tedbiri aldığı eylem, olaysız bir şekilde son buldu.

MEMURDAN EKMEKLİ PROTESTO
İHA
Yayın Tarihi : 18 Kasım 2009 Çarşamba 12:32:02
Güncelleme :18 Kasım 2009 Çarşamba 19:56:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?