27
Mayıs
2024
Pazertesi
YALOVA

NATO yolunda kamulaştırma krizi

NATO YOLUNDA KAMULAŞTIRMA KRİZİ

Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından Çınarcık ve Armutlu ilçeleri arasına yapılacak olan Nato yolu inşaatı kesintiye uğradı.

Yolun geçtiği güzergahta kamulaştırılan özel şahıslara ait arsaların orman arazisi olduğu gerekçesiyle tapuları iptal edildi.

Bu duruma tepki gösteren vatandaşlarla Karayolları yetkilileri Çınarcık Belediyesi'nde bir toplantı yaptı. Toplantıya Karayolları 14. Bölge Müdürlüğü Kamulaştırma Baş Mühendisi Yusuf Piri ve yetkililer ile arazi sahipleri katıldı. Yusuf Piri, "Orman Bakanlığı tarafından Çınarcık ve Armutlu arasında yapımına başlanan Nato yolu güzergahında kamulaştırılan arazilerin yüzde 80'nin orman arazisi olduğu iddiasıyla dava açıldı. Bu davalar neticelendi ve ormana ait arazilerin tapuları iptal edildi. Geri kalan bölümdeki araziler ise 2B orman arazisi olarak geçiyor. Bunların durumu belirsizliğini koruyor. Yani Karayolları Genel Müdürlüğü orman arazisi olarak belirtilen ve tapuları iptal edilen araziler için kanunen para ödeyemiyor. 2B olarak belirlenen arazilerin durumu hakkında ise bir belirsizlik var. Biz bu konunun bir an önce çözüme kavuşturulması için görüşmelerimizi sürdürüyoruz" dedi.

Toplantıya katılan vatandaşlar olaya tepki göstererek, yıllardır devletin bu topraklar için kendilerinden vergi topladığını, bugün ise orman arazisi olduğunu iddia ederek arazilerini hiçbir bedel ödemeden ellerinden aldığını iddia etti. Vatandaşlar, gerekirse eylem yaparak inşaatın başlamasına engel olacaklarını söyledi.

NATO YOLUNDA KAMULAŞTIRMA KRİZİ
İHA
Yayın Tarihi : 20 Ekim 2009 Salı 13:55:00
Güncelleme :21 Ekim 2009 Çarşamba 01:27:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?