19
Mayıs
2024
Pazar
YALOVA

Ölüm Ovası tepkisi

Yalova Belediyesi’nin, 17 Ağustos Marmara Depremi’nde binlerce kişinin can verdiği Hacımehmet Ovası’na toplu konut yapmaya hazırlanması, Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) tepkisine sebep oldu.

Yalova Belediyesi’nin Hacımehmet Ovası’nda toplu konut için istimlak kararı aldığı 190 dönümlük arazinin kamulaştırmasına önümüzdeki günlerde başlanacağı açıklandı.

CHP İl Başkanı Alaatin Fitoz, Yalova’da çok güvenli konut alanına ihtiyaç duyulduğunu, şehirdeki mevcut binaların önemli bir kısmının hasarlı oldukları için boş durduğunu söyledi.

Fitoz, "Hacımehmet Ovası’nda yapılaşma ne derece doğru, bunu tartışmak gerek. Zeminin alüvyonlu olduğunu tüm kamuoyu biliyor. Öncelikli olarak zemin etüt çalışmaları sonuçlarının kamuoyuna açıklanması lazım. Yalova Belediyesi 190 dönüm arazi için, arsa sahiplerine yaklaşık 10 trilyon bedel ödeyecek. Hacımehmet Ovası’nda arsanın metre kare tutarı 57 YTL olarak belirlenerek meclisten karar çıktı" dedi.

Belediye Başkanı Barbaros Binicioğlu ise, "Deprem sonrasında ilimizde bina yapılmadı. Zira yeni deprem yönetmeliğine göre bina yapmak ve satmak artık çok zorlaştı Maliyetler arttı. Her gün yüzlerce insan başını sokacak ev arıyor. Biz Hacımehmet Ovası’nda, deprem yönetmeliğine uygun 3 katlı, ödemesi kolay binalar yapmak istiyoruz" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Nisan 2005 Pazartesi 14:16:59
Güncelleme :5 Nisan 2005 Salı 15:32:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
yalovadan bır vatandas IP: 85.99.50.xxx Tarih : 5.04.2005 18:15:06
Bence bu karar cok daha onceden alınmalıydı. hatta kalıca deprem konutları Hacımehmet ovasına yapılmalıydı. CHP sırf muhalefet olsun diye işgüzarlık yapmasın. Yalova nın konut ihtiyacı vardır ve yapılacak konutlar sehır merkezine yakın olmalıdır. Daha guzel bir yalova için başkanımızı bu fikrinde sonuna kadar destekliyorum.