26
Mayıs
2024
Pazar
YALOVA

Organik gıdalar kapışılıyor

Türkiye'de son yıllarda giderek rağbet gören organik tarım faaliyetleri Yalova'nın Armutlu ilçesinde hızla yaygınlaşıyor.

Teknik tarımda kullanılan kimyevi ilaç ve gübrelerin insan sağlığına zarar vermesi organik mahsullere talebi artırıyor. Özellikle büyük şehirlerde yaşayanların organik sebze ve meyveleri tercih etmesi yetkilileri ve üreticileri bu konuda harekete geçiriyor. Armutlu'nun Hayriye köyünde çiftçiler organik tarıma geçerken, çevreye ve insan sağlığına zarar vermeyen yöntemlerle yetiştirilen ürünler kapışılıyor.

İnsanların ekolojik sertifikalı sebze, meyveleri daha çok tercih ettiğini dile getiren Hayriye muhtarı Mehmet Temel, "Organik tarım ürünlerinin pazar sıkıntısı yok. Köyümüzde büyük bir potansiyel mevcut. Organik tarım yapmak için her imkan var. Son yıllarda organik tarım hızla yaygınlaşıyor" dedi.

Temel, Esenköy beldesinde açtığı Temeller Gıda Pazarı'nda yüzde yüz organik mahsuller sattığını ifade ederek, "Tabii ve katkısız ürünlerden Esenköy halkının da faydalanmasını istiyoruz. Esenköy halkı ve tatilciler organik gıdalara büyük rağbet gösteriyor" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 6 Temmuz 2009 Pazartesi 17:02:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?