25
Mayıs
2024
Cumartesi
YALOVA

Organik ulaşım konferansı

Mimar Sinan Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr. Kevser Üstündağ, "Yalova hormonlu bir şehir olmak istemiyorsa organik ulaşımı acilen hayata geçirmelidir" dedi.

Yalova Belediyesi Ulaşım Müdürlüğü tarafından düzenlenen "organik ulaşım" konferansı emniyet, sivil toplum kuruluşları ve belediyeden yetkililerin iştirakiyle gerçekleştirildi. Konferansa Mimar Sina Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr. Kevser Üstündağ ile ulaşım uzmanları Gül Ergül ve Murat Kaya konuşmacı olarak katıldı. Konferansın ilk konuşmasını yapan Mimar Sinan Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr. Kevser Üstündağ,dünya şehirlerindeki ulaşım modellerinden bilgiler verdi.

Yalova'nın ulaşım modeli ile bir dünya şehri olmaya aday olduğunu belirten Üstündağ, "Yalova'da 2003 ile 2010 yılları arasında ulaşım master planı çalıştayları gerçekleştirildi. Yalova ulaşım meselesi olmasa yaşanacak bir yer. Ulaşım keşmekesini uzak tutmak bu kente çok büyük kazançlar sağlayacaktır. Bu noktada şehrin ulaşım modelinde bir değişime gitmek çok önemli. Yalova hormonlu bir şehir olmak istemiyorsa organik ulaşımı acilen hayata geçirmelidir. Bu şehir organik ulaşım modelini belirleyerek büyük bir iyilik yapıyor. Bu modelde toplu taşımanın ve bisikletin önemi de göz ardı edilemez. Özellikle bisikletleri ulaşama entegre edemezseniz o şehri araçlara mahkum edersiniz. Yaşayanlarının yüzde 51'inin bisiklet sahibi olduğu bu şehirde bisikleti ulaşıma entegre etmek çok zor olmayacaktır. Eğer gerekli alt yapı sağlanır ve imkan tanınırsa bisiklet kullanımı hızla yaygınlaşacaktır" dedi.

Ulaşım uzmanları Gül Ergül ve Murat Kaya ise, şehrin organik ulaşıma geçmesi için acilen somut adımlar atılması gerektiğinin altını çizdi. Ancak uygulamanın nasıl ilerleyeceğine de yine bu ulaşım modelini kullanacak olan kent insanlarının vermesi gerektiğini dile getirdiler.

Konferansı Yalova Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İsmail Mutlu, Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Şahin Pehlivan, Yalova Belediyesi Ulaşım Müdürü Mehmet Nuray Tozlu da izled

iha
Yayın Tarihi : 8 Mayıs 2012 Salı 18:32:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?