27
Mayıs
2024
Pazertesi
YALOVA

Rehine tatbikatı gerçeğini aratmadı

Yalova Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen rehine kurtarma tatbikatı, aksiyon filmlerini aratmadı. Bombaların patlayıp silahların ateşlendiği tatbikatta 1'i ölü 3 soyguncu ele geçirildi.

Yalova Emniyet Müdürlüğü, ulaştırma araçlarının kaçırılmasına hazırlıklı olmak için tatbikat düzenledi.

Senaryo gereği Kocaeli'nin Karamürsel ilçesinde bir bankaya giren 3 soyguncu, paraları alıp kaçarken 3 vatandaşı da öldürdü. Ardından 41 AL 424 plakalı otobüsü ve 12 yolcuyu rehin alan soyguncular, Yalova istikametine gelmeye başladı.

Kocaeli Emniyet Müdürlüğü, olayı Yalova Emniyet Müdürlüğü'ne bildirdi. Yalova polisi, Çiftlikköy'de Devlet Hastanesi Kavşağı'nda otobüsü durdurmak istedi. Ancak otobüs bariyerlere çarparak yoluna devam etti. Bunun üzerine otobüs, kurulan bariyerlerle operasyonun yapılacağı il merkezindeki TİGEM arazisi üzerinde bulunan boş araziye yönlendirildi. Otobüs boş araziye geldiğinde tüm yolların kapalı olması sebebiyle durmak zorunda kaldı.

Burada kendilerine yapılan 'teslim ol' çağrılarına silahla karşılık veren soyguncular, bir araç ve 2 rehine ile gitmek istediklerini ve teslim olmayacaklarını söyledi. Bunun üzerine Yalova Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı özel timler operasyona başladı. Sis bombası attıktan sonra otobüse operasyon düzenleyen özel tim, soyguncuların 1'ini ölü, 2'sini sağ olarak ele geçirdi.

Yolcuların burunları dahi kanamadan kurtarıldığı tatbikatta keskin nişancılar ve bomba imha timleri de hazır bulundu. Emniyet yetkilileri, bu tip rehine kurtarma operasyonlarının belirli aralıklarla yapılarak polisin hazır hale getirildiğini bildirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Aralık 2008 Perşembe 13:59:41
Güncelleme :25 Aralık 2008 Perşembe 14:02:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
muammer nalbant IP: 78.169.243.xxx Tarih : 3.01.2009 16:31:46

Şanlı Türkiye Cumhuriyetinin,Şanlı Polisleri...Türkiye sizinle gurur duyuyor...Helal olsun