27
Mayıs
2024
Pazertesi
YALOVA

Rektörlük binasını Akök yapacak

Akkök Şirketler Grubu Yalova Üniversitesi Rektörlük binasını yaptırma kararı aldı. Akkök Şirketler Grubu Yalova Üniversitesi Rektörlük binasını yaptırma kararı aldı. Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niyazi Eruslu, inşaata 6 ay içerisinde başlanacağını söyledi.

Yalova Üniversitesi Yaptırma ve Yaşatma Derneği ile Yalova Vakfı yönetiminin Yalova Üniversitesi Rektörlük binasının yapımı ile ilgili Akkök Şirketler Grubu ile yaptığı görüşme olumlu neticelendi. Müjdeli haberi ise Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niyazi Eruslu duyurdu. Yalova Vakfı ile Yalova Üniversite Yaptırma ve Yaşatma derneği başkan ve yöneticilerinin de hazır bulunduğu toplantıda söz alan Rektör Eruslu, "Üniversitemizin merkez kampusunun master planı tamamlandı. Plandaki binaların hayata geçirilmesi yaklaşık 3 yıl alacak. O zamana kadar eğitime yaptırılan 2 çelik konstrüksiyon binada devam edilecek. Üniversitemizin taş binası olarak adlandırdığımız rektörlük binasını ise Akkök Şirketler Grubu tapacak. 6 ay içerisinde çalışmalar başlayacak ve 2 yıl içerisinde tamamlanacak. Buraya ise Akkök Şirketler Grubu tarafından gelecek talebe göre bir isim verilecek. Bu bina Akkökler'in Yalova'da eğitime yönelik yaptıkları en büyük yatırım olma özelliğini de taşıyacak" dedi.

Fakülte binalarının yapımına yönelik TOBB, Yalova-Altınova Tersane Girişimcileri ile Tekstil İşverenleri Sendikası'nın da taahhütlerinin olduğunu dile getiren Eruslu, "Yalova Üniversitesi'nin bu anlamda ciddi bağış ihtiyacı var. Öncelikle bize taahhüdü olan kurum ve kuruluşlardan başlayarak destek sağlayacak her kurumun da kapısını çalacağız" diye konuştu. 

...
Yayın Tarihi : 12 Haziran 2013 Çarşamba 16:25:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?