19
Mayıs
2024
Pazar
YALOVA

Ruh sağlığı merkezi yeniden ihalede

17 Ağustos 1999 Marmara depremi sonrasında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından Yalova'nın Termal ilçesinde yaptırılan ve daha sonra Kızılay'a devredilen Yalova Ruh Sağlığı ve Rehabilitasyon Merkezi Kızılay tarafından ihaleye çıkartılıyor.

3 Ağustos 2001 tarihinde dönemin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, SSK Genel Müdürlüğü, Kızılay ve Kızılhaç temsilcileri arasında imzalanan bir protokolle, öncelikle afetzedelerin ihtiyacını karşılamak üzere Termal'de yapılan Yalova Ruh Sağlığı ve Rehabilitasyon Merkezi hizmete giremeden Kızlay'a devredilmişti.

Aralarında Termal Belediyesi'nin de bulunduğu birçok kurum ve kuruluş, burasının yine sağlık alanında kullanılması için Kızılay'a başvurdu, ancak bir netice alamadı.
Kızılay Genel Müdürlüğü, atıl durumda bekleyen bu tesisi sağlık amacı dışında sağlık turizmi, otel, termal otel olarak da değerlendirilebilecek şekilde ihaleye çıkardı.

İhale ilanında, "Söz konusu taşınmaz, ruh sağlığı tedavi, rehabilitasyon ve eğitim merkezi fonksiyonuyla yapılmış olup, bu fonksiyona yönelik olarak kiraya verilecektir. Yapılacak olan ihalede, bu fonksiyon dışında kullanıma yönelik sağlık, sağlık turizmi, otel, termal otel vb. teklifler de dikkate alınacaktır" denildi.

Buna göre tesis 17 yıllığına ihale edilecek ve ihaleyi kazanan firmaya tesisin kullanıma hazır duruma getirilmesi için 6 ay mühlet tanınacak. İhale 3 Şubat 2009 tarihinde Kızılay Genel Müdürlüğü'nde yapılacak.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Ocak 2009 Perşembe 12:52:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?