19
Mayıs
2024
Pazar
YALOVA

Sağlıkta devrim

Yalova Belediyesi, sağlık hizmetini vatandaşın ayağına götürüren projenin startını verdi. Belediye, yılda 20 bin aileyi sağlık taramasından geçirecek.

Belediye Sağlık Müdürlüğü ekipleri, bugün mahallelerde daha önceden tespit edilen ve ekonomik durumu iyi olmayan aileleri ziyaret ederek sağlık taramasından geçirmeye başladı. Belediye Başkanı Barbaros Binicioğlu da ekiplerle birlikte bugün tarama yapılan aileleri ziyaret etti. 5 çocuklu Albaş ailesinin evine giden Binicioğlu, 12 yaşındaki Zehra Albaş’ın da muayenesine yardımcı oldu. Muayene sonrasında küçük kızın sara hastası olduğu tespit edilirken, kendisinin Sağlık Müdürlüğü ekiplerince sürekli kontrol edileceği bildirildi.
Misafir olduğu Albaş ailesinin evinde basın mensuplarına bir açıklama yapan Başkan Binicioğlu, "Başlattığımız proje kapsamında yılda 20 bin aileyi sağlık taramasından geçireceğiz. Bu çalışma kapsamında ayrıca büyük bir veri tabanı oluşuyor. Yalova’nın sosyal haritası çıkıyor. Yalova’daki insanların iş durumlarından tutun da sağlık problemlerine, belediyeden neler beklediklerine kadar her türlü bilgiyi elde ediyoruz. Dolayısıyla bu çalışma halkın direkt olarak bizi yönlendirmesini de sağlayacak" dedi.

Albaş ailesinin reisi Hasan Albaş’la bir süre sohbet eden Binicioğlu, ailenin meseleleriyle ilgilenilmesi için yardımcılarına talimat verdi.

yalova
Yayın Tarihi : 1 Aralık 2004 Çarşamba 13:42:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?