26
Mayıs
2024
Pazar
YALOVA

Sahte para şebekesine travesti lider

İstanbul'dan aldıkları sahte paraları Yalova'da piyasaya sürmek isteyen 6 kişilik şebeke çökertildi. Şebeke lideri M.K.'nin sabıkalı bir travesti olduğu ortaya çıktı.

Türk para biriminin yeniden TL'ye dönmesine rağmen, kalpazanlar ellerindeki YTL'leri piyasaya sürmeye devam ediyor. İstanbul'dan aldıkları sahte paraları Yalova'da piyasaya sürmeye çalışan bir şebekenin ihbarını alan Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şubesi ekipleri, A.A. (25), C.Ç. (30), Ş.K. (23) ve H.Ö. (30) isimli 4 kişiyi takibe aldı.

Sahte paraları piyasaya sürmek isteyen 4 kişi, polisin operasyonu ile yakalandı. Ardından soruşturmayı derinleştiren polis, paraları İstanbul'dan alarak Yalova'ya getiren H.Ş.'yi (21) gözaltına aldı. Şebeke lideri M.K'nin (27) ise Yalova'da çeşitli suçlardan gözaltına alınan sabıkalı bir travesti olduğu belirlendi. Polis tarafından tanınan M.K., diğer zanlıların ardından kısa sürede bulunarak gözaltına alındı.

Şahısların ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda 6 adet sahte 100 YTL ve 1 adet ruhsatsız tabanca ile bu tabancaya ait mermiler ele geçirildi. Ayrıca şebeke elemanlarının Sakarya'dan aldıkları 54 CZ 835 plakalı özel bir aracı da İstanbul'da sahte ruhsatla satmaya çalıştıkları ancak yakalanacaklarını anlayınca aracı bırakarak kayıplara karıştıkları tespit edildi. Gözaltına alınan 6 kişi, ifadelerinin alınmasının ardından savcılığa sevk edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Ocak 2009 Salı 15:02:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?