19
Mayıs
2024
Pazar
YALOVA

Sanat dünyası Yalova'da buluştu

"1. Uluslararası Yalova Sanat Buluşması" için Yalova'ya gelen ressam ve heykeltıraşlar, 12 gün boyunca çeşitli çalışmalar yapacak. 

"1. Uluslararası Yalova Sanat Buluşması" 9 ülkeden 27 ressam ve heykeltıraşın iştirakiyle başladı. Yürüyen Köşk'te konuk sanatçılara hitap eden Belediye Başkanı Barbaros Binicioğlu, "Yalova Belediyesi olarak benzerlerinden farklı bir etkinliğe daha imza atarak uluslararası 27 sanatçıyı ilimizde ilki düzenlenen bu organizasyonda bir araya getirdik. 12 gün sürecek olan bu buluşmanın sadece Yalova için değil Türkiye açısından büyük bir kazanım olacağına inanıyorum. Yalova'da neden Cannes, Berlin, Venedik ya da Viyana gibi bir sanat kenti olmasın?" dedi. 

Buluşmaya katılan sanatçılar adına konuşan KKTC'li sanatçı Feridun Işıman ise, "Bugüne kadar uluslararası birçok sanat organizasyonunda yer almamıza rağmen, Yalova'da ilki düzenlenen Uluslararası Sanat Buluşmasına hayran kaldık. Yalova çok güzel bir il ve halkı da çok sıcak. Bizlere bu imkanı sağlayan herkese sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz" diye konuştu. 

Sanatçılar Yalova Eğlence ve Dinlenme Merkezi bünyesinde oluşturulan açık hava stüdyosunda 12 gün boyunca plastik sanatlar alanında resim ve heykel çalışmaları yapacak. Eserlerini Yalova Belediyesi tarafından kurulacak olan Yalova Sanat Müzesi'ne bağışlayacak olan sanatçılar, böylece müzenin temellerini atmış olacaklar.

.
Yayın Tarihi : 17 Mayıs 2008 Cumartesi 13:39:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?