19
Mayıs
2024
Pazar
YALOVA

Satılık üniversite binası!

Yalova Belediyesi tarafından imzalanan protokolle Yalova Üniversitesi'ne Hukuk Fakültesi yapılmak üzere devredilen bina, belediyeden parasını alamadığını öne süren müteahhit tarafından satılığa çıkarıldı.


Yalova Belediyesi'nin bir önceki yönetimi döneminde vatandaşların bağışladığı arsa üzerinde Belediye Sağlık Müdürlüğü olarak kullanılmak üzere bir binanın yapımına başlandı. Bu binanın yapım ihalesini ise Eksan isimli firma kazandı. Firma çalışmalara başlayarak kısa süre içerisinde binayı tamamladı. Bu esnada dönemin Belediye Başkanı Barbaros Binicioğlu, arsa sahiplerinin tepkisine rağmen Sağlık Müdürlüğü olarak yapılan binayı yapılan protokolle Yalova Üniversitesi'ne devretti.


Yalova Üniversitesi ise bu binaya Hukuk Fakültesi levhasını asarak binanın kendilerine devredileceği zamanı beklemeye başladı. Ancak 29 Mart yerel seçimlerinde belediye yönetimi değişerek belediye başkanlığına Yakup Koçal seçildi. Koçal, belediyede yapılan denetimlerde 80 trilyonun üzerinde borç olduğunu tespit etti.

BORÇLAR NEDENİYLE TASARRUF ÖNLEMLERİ ALINDI
Oldukça büyük bir borç batağına saplanmış olan belediyede, ilk etapta işçi maaşlarının ödenmesi ve hayati önem taşıyan bazı hizmetlerin kesintiye uğramaması için tasarruf önlemleri alındı. Bu esnada Yalova Üniversitesi'ne tahsis edilen binanın yapımı da tamamlandı. Belediye binanın geçici kabul işleminin yapılması, kesin hak ediş ve hesap kesim tutanağının imzalanması amacıyla firma yetkilisine yazı gönderdi. Ancak firma yetkilileri de bir dilekçe yazarak 550 bin TL'lik alacaklarının gecikmeden kaynaklanan yasal faizleri ile birlikte ödenmemesi halinde binanın devrini yapmayacaklarını belediyeye bildirdi.

Bununla da kalmayan firma yetkilileri, Yalova Üniversitesi Hukuk Fakültesi olarak hizmete açılması beklenen binayı satılığa çıkardı. Bu yazıyı gören birçok işletmeci ise binaya gelerek ne olarak kullanabileceklerini incelemeye başladı.


Eksan firmasının sahibi Hasan Ekşi, yaptığı açıklamada, "Bizden binanın devrini istiyorlar ancak ödemenin ne zaman ve ne şekilde yapılacağına yönelik somut bir adım atılmıyor. Biz de bu binayı yaparken piyasaya ciddi oranlarda borçlandık. Ben paramız ödenmeden kesinlikle bu binayı devretmeyeceğimi yetkililere de söyledim, yeniden de tekrarlıyorum. Ayrıca biz hukuki anlamda gerekenleri yapacak ve dava açacağız. Binanın yargı yoluyla satışını isteyeceğiz" dedi.
Şimdi firma ile belediye arasında ortak bir yol bulunup bulunamayacağı ve fakülte binası olarak tahsis edilen yapının kaderi merak ediliyor.
 

İha
Yayın Tarihi : 30 Nisan 2009 Perşembe 11:25:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?