27
Mayıs
2024
Pazertesi
YALOVA

Şehit polis gözyaşlarıyla uğurlandı

ŞEHİT POLİS SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

İstanbul Üsküdar'da 10 gün önce geçirdiği trafik kazasında yaralanan ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden polis memuru Volkan Gürses, baba ocağı Yalova'da gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı.

İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü Motorize Polis Timleri Amirliğinde görevli polis memurları Volkan Gürses (23) ile Hasan Berke'nin motosikleti, 3 Mayıs günü, Boğaziçi Köprüsü çıkışında Altunizade sapağına dönmek isterken, burada görev amaçlı bulunan resmi polis aracına arkadan çarptı. Kazada motosikletten düşerek başını çarpan Gürses ağır yaralı, Berke ise hafif yaralı olarak Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Polis memuru Gürses, bu sabah saatlerinde hayatını kaybetti.

Bugün şehit polisin cenazesi feribotla İstanbul'dan Yalova'ya getirildi. Şehit polis için cenaze namazının kılınacağı Merkez Camii avlusunda resmi tören düzenlendi. Tören kıtası tarafından omuzlara alınan şehit polisin naaşı, musalla taşına kondu. Şehit polis Volkan Gürses'in yakınları, bu sırada gözyaşlarına boğuldu. Baba Özcan Gürses, oğlu ile birlikte görev yapan polsilerin yardımı ile güçlükle ayakta durabildi.

Cenaze namazına Yalova Valisi Yusuf Erbay, Vali Yardımcısı Beyazıt Tanç, Cezmi Türk Göçer, Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal, Yalova Emniyet Müdürü Ahmet Selim Akyıldız, şehit polisin akrabaları, İstanbul Emniyeti'nde görev yapan meslektaşları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Kılınan cenaze namazını müteakip şehit polis Volkan Gürses, siren sesleri arasında son yolculuğuna uğurlandı. Gürses'in cenazesi, polis şehitliğine defnedildi.

 

ÖĞRETMEN ATAMASI YAPILMAYINCA POLİS OLMUŞ

Volkan Gürses'in, öğretmenlik için tayini çıkmayınca polisliği tercih ettiği öğrenildi. Balıkesir Üniversitesi Fen Bilimleri Akademisi mezunu olan Volkan Gürses, Yalova Saffet Çam İlköğretim Okulu'nda matematik öğretmeni olarak görev yapan babası Özcan Gürses gibi öğretmen olmak istiyordu. Bunun için KPSS sınavına girdikten sonra öğretmen atamalarına katıldı. Ancak bir türlü tayini çıkmayan Gürses, bundan 9 ay önce polis olarak göreve başladı. Yakınları, şehit polisin en büyük hayalinin babası ile aynı okulda görev yapmak olduğunu söyledi.

ŞEHİT POLİS SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI
ŞEHİT POLİS SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI
ŞEHİT POLİS SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI
İHA
Yayın Tarihi : 13 Mayıs 2010 Perşembe 18:19:01
Güncelleme :13 Mayıs 2010 Perşembe 19:51:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?