26
Mayıs
2024
Pazar
YALOVA

Simit krize direniyor

Osmanlı İmparatorluğu döneminden beri Türk halkının tanıdığı ve günümüze kadar elinden düşürmediği ilk fastfood olan simit her şeye rağmen krize direniyor.

Bir bardak çayla adeta kardeş olan simit Türk'ün tanıdığı ilk fastfood yiyecek. Son yıllarda ülkemize giren fastfood devlerinin dahi yıkamadığı halkımızın ilk göz ağrısı simit halen ayak üstü karın doyuranların ilk tercihi.

Krizin etkisini tüm sektörler hissetsederken, krize karşı en dik duran gıda maddesi simit. Yalova'da Nar Simit Fırını'nın işletmecileri Mahmut Doğru, "Simit Türk'ün Osmanlı İmparatorluğu döneminde tanıştığı ilk fastfood yiyecektir. O günden bu yana halkın ilgisini hiç kaybetmedi. Günümüzde krizin etkisini biraz hissetse de yine de yenilmeyeceğine inanıyoruz" dedi.

Yalova'nın bir dönem elması, çiçeği kadar simidi ile de tanındığına işaret eden Doğru, "İstanbul'dan, adalardan vatandaşların gemilerle Yalova'ya gelip paket paket simit alıp evlerine götürdüklerini biliyoruz. Bursa, İzmit ve İstanbul'dan sırf Yalova simidi yemiye gelen insanlar olurdu. Yalova simidini meşhur eden odun ateşinde pişmesiydi. Günümüzde odun ateşinde simit pişiren fırın sayısı çok az. Biz bu geleneği sürdürerek yine simitleri odun ateşinde pişirmeye çalışıyoruz" şeklinde konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 26 Haziran 2009 Cuma 13:13:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?