27
Mayıs
2024
Pazertesi
YALOVA

Süheyla F1 kavun üretimi

Yalova'nın Çiftlikköy İlçesi Tarım Müdürlüğü tarafından başlatılan 'Süheyla F1' cinsi kavun demonstrasyon çalışmaları başarılı sonuç verdi.

Çiftlikköy İlçe Tarım Müdürü Erol Saraçoğulları, Kılıç Köyü'nde başlattıkları Süheyla F1 cinsi kavun çalışmalarının başarılı bir şekilde yürütüldüğünü söyledi.

Süheyla F1 cinsi kavunun kendine has kokusu ve aromasıyla Karadeniz bölgesinde çokça bilinen bir tür olduğunu belirten Müdür Saraçoğulları, "Bölgemizde fazla bilinmeyen bir tür olan bu kavunun rağbet göreceğini düşündük. Bölgemizde farklı çeşitlerde kavun yetiştiriciliyor, fakat "SüheylaF1" çeşidi ile üretim ilk defa yapılmıştır" dedi.

Süheyla F1'in hasadını Kılıç Köy'de 2 Ağustos tarihinde düzenlenecek olan Karpuz ve Tarımsal Ürünler Şenliği'ne yetiştirmeye çalıştıklarını dile getiren Saraçoğulları, "Tüketicinin beğenmesi halinde Kılıç köyünde son yıllarda yetiştirilen alternatif zirai ürünlerin arasına bu kavun çeşidi de dahil olacak" diye konuştu.
Kavun demonstrasyonun yapıldığı arazinin sahibi çiftçiler Hasan Kılıç ve Mehmet Güneş de ilk çalışmanın neticelerini merakla beklediklerini dile getirdi.
 

iha
Yayın Tarihi : 24 Temmuz 2009 Cuma 14:45:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
gul bulut IP: 78.170.98.xxx Tarih : 7.08.2012 10:20:15

merhabalar, ben suheyla f1 uretıcısıyım uc  yıldır uretımını yapıyorum fakat  bu yılkı uretımım verımlı olmadı tohumun sahte olup olmadıgından kusku duyuyorum bu suheyla f1 sahte tohumu varmı daha once aldıgım tohumlar kenıdnen ılaclı cıgıt sayısı fazla ıdı bu yılkı tohumda ılac yoktu sayı adedı fazla ıdı kavunda buyume olmadı doklumu gecen yıllara gore azdı bakımını guzel yapmamıza ragmen sahtesı olabılırmı bu konuda bılgılendırebılırmısınız