26
Mayıs
2024
Pazar
YALOVA

Tarıma AB normu

Avrupa Birliği (AB) tarafından belirtilen kriterler çerçevesinde organik tarımın geliştirilmesi için kolları sıvayan Yalova İl Tarım Müdürlüğü, pilot bölge olarak tespit ettiği Armutlu’da çalışmalara başladı.

Bundan böyle ilçede tabii yollarla hiçbir kimyasal kullanılmadan meyve ve sebze üretilecek.
Organik tarım havzası için Armutlu’yu seçen Tarım Müdürlüğü, bölgeye uzmanlarını göndererek il etapta 9 gönüllü çiftçi belirledi.

Daha sonra eğitim çalışmalarının genişletilmesiyle Mecidiye, Hayriye ve Selimiye köylerinde gönüllü sayısı 35’e yükseldi.

Organik tarımın Yalova’da şuurlu bir şekilde yapılması için var güçleriyle çalıştıklarını söyleyen Tarım İl Müdürü Necati Poyraz, "Armutlu’da tabii yollarla meyve ve sebze üretilecek. Buradaki üretilen mahsullerde kesinlikle kimyasal madde kullanılmayacak. AB normlarında tamamen organik olarak üretilen mahsullerin pazarlanması için de çiftçimize destek vereceğiz. Bu konuda bazı firmalarla konuşuldu. Ürünler bu firmalara satılacak" dedi.

Poyraz, projenin yaygınlaştırılması için ilçedeki okullarda eğitim çalışmalarına ağırlık vereceklerini, DSİ ile bölgedeki toprak üstü ve altı su tespiti yapılarak yatırım maliyetlerinin belirleneceğini anlattı. Organik tarım yapan çiftçilerin ürünlerini de sürekli denetleyeceklerini kaydeden Poyraz, bu sayede Marmara Bölgesi’nin hormon ve kimyasallardan arıtılmış en sağlıklı meyve ve sebzelerinin Yalova’da üretilmiş olacağını ifade etti.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Şubat 2005 Cuma 16:37:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?