26
Mayıs
2024
Pazar
YALOVA

Taşliman balçıktan kurtuluyor

Yalova'nın turizm beldesi Çınarcık'ta bulunan ve genellikle balıkçıların teknelerini bağladıkları Taşliman'ın balçıkla kaplanan zemini DLH'ya ait 2 dev gemisi tarafından temizleniyor.
 
Çınarcık'ta yıllardır temizlenmediği için zemini balçıkla kaplanan Taşliman nihayet temizleniyor. Çınarcık Belediyesi'nin deniz tabanının temizlenmesi için DLH ile irtibata girmesinin ardından ilçeye Kazar 5 ve Döküm IV adlı gemilerini gönderen DLH, çalışmalara başladı.
Zeminden tonlarca balçık çıkartan gemiler çıkartılan atıkları ise Çınarcık açıklarına döküyor. Yapılan çalışmalar sayesinde Taşliman'ın önümüzdeki 6 yıl boyunca rahat bir nefes alabileceğini belirten Çınarcık Belediye Başkanı Murat Erdoğan, "Burası daha önceki yönetimler döneminde bir hayli ihmal edilmiş. Oysa Taşliman olarak adlandırılan bu mekan yazın ilçeye gelen vatandaşların yatlarını bağladığı yine balıkçılarımızın da teknelerini bıraktığı önemli bir yer. Yıllardır tabanda oluşan kirlilik artık tekneleri tehdit etmeye başlarken yaydığı pis kokuda çevredeki vatandaşlarımızı rahatsız etmeye başlamıştı. Biz de DLH ile irtibata girerek burada bir çalışma yapılmasını istedik.
Onlarda gemilerini göndererek hemen çalışmaya başladılar. Bu çalışma bittikten sonra uzun yıllar boyunca zeminle ilgili bir problem yaşanmayacak" dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 21 Kasım 2006 Salı 18:08:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?