19
Mayıs
2024
Pazar
YALOVA

Teğmenlerin gurur günü

Karamürselbey Deniz Eğitim Merkezi Komutanlığı'nda düzenlenen 2 ayrı törenle subaylık eğitimini tamamlayan 17 teğmen ve 46 asteğmen orduya katıldı.

Karamürselbey Deniz Eğitim Merkezi Komutanlığı'nda düzenlenen tören öncesi bir konuşma yapan Karamürselbey Deniz Eğitim Merkezi Komutanlığı Kurslar Komutanı Dz. Kd. Alb. Ömür Başer Atabey, Atatürk ilke ve inkılaplarına vurgu yaptığı konuşmasında, "Askerlik göreviniz ve daha sonraki yaşantınızda en büyük dayanağınız Atatürk ilkeleri olacaktır. Bu ilkelerin tam bağımsızlık ve milli egemenlik anlayışına dayalı laik Türkiye Cumhuriyeti'nin gelişmesi, güçlenmesi ve çağdaş uygarlık düzeyine yükselmesinin en güçlü teminatı olduğunu unutmayın" dedi.

Teğmenler adına konuşan Teğmen Aslan Alan ise, "Yeni rütbelerimiz ile alacağımız görevleri, Türkiye Cumhuriyeti'nin temelini oluşturan Atatürk ilkelerinin rehberliğinde, kanun ve talimatlara bağlı olarak, karşılıklı saygı ve sevgi anlayışına dayanan bir disiplin ve mutlak itaat içerisinde yerine getireceğiz" şeklinde konuştu.

Ardından 5 aylık subaylık nosyonunu tamamlayan 17 teğmene diplomalarını Karamürselbey Deniz Eğitim Merkezi Komutanı Tuğamiral Şükrü Korlu ve Kurslar Komutanı Dz. Kd. Alb. Ömür Başer Atabey verdi. Teğmenler adına yaş kütüğüne bröveyi ise dönem birincisi Aslan Alan çaktı.

Günün ikinci töreninde ise, 147'nci dönem yedek subay eğitimlerini tamamlayan 46 asteğmen yemin etti. 46 asteğmen, arkadaşlarına sarılıp silaha ve bayrağa el basarak yemin etti. Bu görüntü yakınlarını izlemeye gelen vatandaşları da duygulandırırken, bazı vatandaşların ise gözyaşlarına hakim olamadığı gözlendi. Eğitimi dönem birinci olarak tamamlayan Asteğmen Çağlar Birben'in yaş kütüğüne bröveyi çakmasının ardından, asteğmenler hep birlikte Astsubay Marş'ını seslendirdi. Tören sonrasında teğmen ve asteğmenler aileleri ile buluşarak hasret giderdi.

 

iha
Yayın Tarihi : 31 Ağustos 2009 Pazartesi 16:45:55
Güncelleme :31 Ağustos 2009 Pazartesi 23:13:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?