26
Mayıs
2024
Pazar
YALOVA

TEGV'in 19. TIR'ı Taşköprü'de açıldı

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) ve Akkök Şirketler Grubu tarafından oluşturulan "Ateşböceği" adlı gezici öğrenim birimi, Yalova'nın Taşköprü beldesinde hizmete girdi.

TEGV'nin 19. seyyar eğitim birimi, Akkök Şirketler Grubu sponsorluğunda hizmete girdi. Taşköprü İlköğretim Okulu bahçesinde düzenlenen törende konuşan TEGV Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Solakoğlu, "Çocuklarımızın bilgilenmesi, hiç şüphe yok ki yakın bir gelecekte Türkiye Cumhuriyeti'ni dünyada saygın hale getirecektir. İşte bu inançla TEGV olarak 15 yılda 1.5 milyon çocuğumuza, sayıları 50 bini bulan gönüllülerimizle ve 400 bini aşan bağışçılarımızla eğitim desteği verdik. Yurdumuzun hemen her yöresinde verdiğimiz bu eğitim desteğinde en önemli araç olarak mobilize eğitim araçları dediğimiz 'ateşböcekleri' yer aldı. Yerleşik öğretim birimlerimizin bulunmadığı yerlerde ateşböceklerimiz faaliyet gösterdi ve bugüne kadar 80 bin kilometre yol katetti, yani dünyanın çevresini 2 kere dolaştı. Yurdun her bucağındaki okullarımızın bahçelerinde konuşlandı ve çocuklarımıza okul dışı zamanlarında Milli Eğitim'in ve öğretmenlerimizin desteği ile eğitim verdi" dedi.

Akkök Şirketler Grubu İcra Kurulu Üyesi Ayşe Dinçkök ise, "Ateşböceği projesini Yalova'ya getirerek ülkemizin geleceği olan çocuklarımızın gelişmesine katkı sağlamak, araştırmacı kişiliklerini ortaya çıkartmak istedik. Bu gezgin eğitim projesi ile sosyal sorumluluk anlayışımızdaki geniş kesimlere ulaşma hedefimizi gerçekleştirirken, aynı zamanda Yalovalı çocuklarımızın geleceğe her bakımdan donanımlı hazırlanmasına önemli bir katma değer sağlayacağımıza inanıyorum. 2009-2010 öğrenim döneminde Taşköprü İlköğretim Okulu'nda bugün açılışını yaptığımız ateşböceği gezici öğrenim birimimiz Yalova'da 2 bine yakın ilköğretim öğrencisine ulaşacak. Vakıf gönüllüleri ile birlikte Akkök Şirketler Grubu'ndan 20 çalışanımız projede gönüllü olarak yer alacak" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından TIR dorsesi içinde kurulu bulunan ve içinde 12 bilgisayarlı bilişim ve teknoloji alanı, 1 adet serbest etkinlik odası ve 1 adet hayat mahalli olan birimin açılışı yapıldı. Seyyar eğitim birimi 5 yılda 2'şer ay boyunca Yalova il merkezi ve ilçelerdeki okullarda öğrencilere eğitim desteği verecek. Bir eğitmenin de bulunduğu birim, 5 yıl sonra TEGV'ye devredilecek.
 

iha
Yayın Tarihi : 2 Ekim 2009 Cuma 23:44:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?