19
Mayıs
2024
Pazar
YALOVA

Terörün arkasında kim var?

YALOVA EMNİYET MÜDÜRÜ AKYILDIZ:

Yalova Emniyet Müdürü Ahmet Selim Akyıldız, terörün arkasında Türkiye'nin büyümesini istemeyen devletlerin olduğunu söyledi.

Yalova Emniyet Müdürlüğü tarafından muhtarlara yönelik düzenlenen huzur toplantısında konuşan Akyıldız, ülke genelinde yaşanan terör olaylarına temas etti. Dünyanın küreselleştiğini ve artık bir mahallenin meselesinin bütün dünyayı etkilediğine dikkat çeken Akyıldız, "Biz bulunduğumuz coğrafya açısından hareketli bir bölgede yaşıyoruz. Tarihin bize yüklediği görevler var. Bunlara ilgisiz kalmamız mümkün değil. Kendi sınırlarımız içinde alacağımız tedbirler güvenliğimiz sağlamak için artık yeterli değil. Türkiye'nin durumu bazı ülkeleri rahatsız ediyor. Yıllardır uğraştığımız terör belasının temelinde de bu ülkelerin rahatsızlığı ve buna bağlı oyunları yatıyor" dedi.

40 yıldır terörle mücadele edildiğini ve 40 bin insanımızı kaybettiğimizi anlatan Akyıldız, "Terörün bu ülkeye maliyeti 300 milyon TL. Terörle mücadeleye harcanan bu rakamın ülkenin refahı için harcandığını bir düşünün. Dünya devletleri mevcut pastadan bizim en az payı alabilmemiz için terörle bu ülkeyi meşgul ediyor. Ancak Türkiye artık bu durumu anladı ve adımlarını da bu oyunu bozmaya yönelik atıyor. Sadece terör örgütü ile değil, onu destekleyen ülkelerle de mücadele ediyoruz. Bu terör örgütünün legal ve illegal oluşumları ile mücadele ediyoruz. Bu mücadele sabır istiyor. Türkiye her geçen gün büyüyor . Terörün üstesinden geleceğiz. Son günlerde toplumu bir birine kırdırmaya yönelik çabalar var. En ufak bir olay bir anda kitlesel bir hal alabiliyor. Bu durumu provoke eden cepheler var. Kesinlikle bu provokasyonlara kapılmamak lazım" dedi.

"İLİMİZDE HUZUR İÇİN HER ÖNLEMİ ALIYORUZ"

Emniyet Müdürü Ahmet Selim Akyıldız, Yalova'da huzur ve asayişin temini için gerekli tedbirleri aldıklarını belirterek şunları söyledi:

"Önleyici tedbirlere ağırlık veriyoruz. Ancak bu mücadelede muhtarlarımıza da ciddi sorumluluklar düşüyor. Sizler toplumun birleştirici görevini üstlenen sizsiniz. Sizlerle birlikte bu yaranın kanamaması için çalışmalıyız. Yalova suç oranlarına bakıldığında Türkiye'nin en güvenli illerinden birisi. İlimizde merkezde 500, ilçelerde 300 olmak üzere toplam 800 polisimiz görev yapıyor. Bu sayı gerekli tedbirlerin alınması için yeterli. Amaç suçu meydana gelmeden engellemek, suç oluştuktan sonra da en kısa sürede faillerinin yakalanarak adalete teslim edilmesi. MOBESE kameraları bu anlamda bize çok ciddi destek sağlıyor. Adi suçların faillerinin yakalanması ve adalet önüne çıkartılmasında yüzde 90, hırsızlıklarda ise yüzde 70 başarı oranına ulaştık. MOBESE sayesinde bu oranı önümüzdeki yıllarda yüzde yüze taşımak en büyük hedefimiz".

YALOVA EMNİYET MÜDÜRÜ AKYILDIZ:
İHA
Yayın Tarihi : 16 Haziran 2010 Çarşamba 14:24:05
Güncelleme :16 Haziran 2010 Çarşamba 18:25:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?