26
Mayıs
2024
Pazar
YALOVA

Tersane için Valilik devrede

Yalova Valisi Yusuf Erbay, Dereağzı mevkisinde bulunan tersanenin boşaltılmasına yönelik hukuki sürecin başlatıldığını bildirdi. 

Dereağzı mevkisinde bulunan ve özel bir işletmeci tarafından çalıştırılan gemi tersanesinin boşaltılması için verilen mühlet sona erdi. Halen işletmenin kaldırılmaması üzerine Yalova Valiliği devreye girerek, hukuki süreci başlattı. Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Vali Yusuf Erbay, verilen 20 aylık mühletin bittiğini ve bundan sonra hukuki sürecin başlatıldığını belirterek, "Belediye imar planında turizm yatırımları için 'çok amaçlı kullanım alanı' olarak belirlenen ve ilimiz turizminin geliştirilmesi açısından öncelikli yerlerden biri olan bu alanın gerçek sahibi olan halkımızın istifadesine sunulması için gerekli çalışmalar başlatılmıştır. Ayrıca aynı bölge, ülkemiz su ürünleri sektörünün Avrupa Birliği müktesebatına uyum projesi kapsamında, su ürünlerinin karaya çıkış noktası olarak belirlenmiştir. Planlanan bu çalışmaların neticelenmesi ve hayata geçirilmesi için bahsedilen alanın tahliye edilmesi zaruret arz etmektedir" dedi. 

Söz konusu bölgenin tahliyesi için Hazine avukatlığınca gerekli hukuki yollara başvurulduğunun altını çizen Vali Erbay, "Devletin hüküm ve tasarrufu altında bulunan ve mevzuat gereği herkesin eşit şekilde istifadesine açık kıyı çizgisi ve kıyı kenar çizgisi içerisinde kalan bu alana, baraka, kum boşaltma rampası, iskele, gemi tamir, bakım ve çekek yeri yapmak suretiyle müdahalede bulunan kişilere karşı hukuki yollara başvurulmuştur" ifadelerini kullandı.
Erbay, bölgedeki 51 barakanın temizlendiğini de bildirdi.
İHA
Yayın Tarihi : 7 Eylül 2006 Perşembe 17:01:44
Güncelleme :8 Eylül 2006 Cuma 12:59:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?