19
Mayıs
2024
Pazar
YALOVA

TİGEM arazisi üniversiteye verilmezse..

REKTÖRDEN GÖZDAĞI

Yalova Üniversitesi Rektörü Niyazi Eruslu, özel bir vakıf üniversitesini örnek göstererek, "Eğer TİGEM arazisi Yalova Üniversitesi'ne tahsis edilmezse bugüne kadarki tüm çabalarımız ve enerjimiz boşa gider" dedi.

Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niyazi Eruslu, Sosyal Bilimler Enstitüsü yüksek lisans programını tanıtmak için basın toplantısı düzenledi. Hukuk Fakültesi binasındaki toplantıya Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Ali Rıza Abay da katıldı. Burada basın mensuplarının sorularını cevaplayan Rektör Niyazi Eruslu, Tigem arazisinin tahsisi hakkında, "Türkiye'nin en zengin vakfı tarafından yapılan üniversite en iyi öğretim kadrolarına ve binalara sahip. Ancak bu üniversite yanlış yer seçiminden dolayı kapanma noktasına geldi" dedi.

Yalova'nın en güzel ve üniversite için en uygun yerinin ise Tigem arazisi olduğunu dile getiren Eruslu, "Eğer Tigem arazisi Yalova Üniversitesi'ne tahsis edilmezse korkarım başarısız olur. İlgi görmez ve bugüne kadarki enerjimizde boşa gider" şeklinde konuştu.

Tigem'in üniversiteye tahsisi için milletvekillerinin TBMM'ye bir kanun teklifi vereceklerini anlatan Eruslu şunları söyledi: "Tigem arazisinin tahsisini protokolle aşmayı teklif etmiştik, ancak bu mümkün olamayacak. Başka bir formülü devreye sokacağız. Yalova Üniversitesi Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı ve Yalova eski Milletvekili Şükrü Önder'in bu konudaki tecrübelerinden faydalanacağız. Meclise sunulacak olan kanun teklifinin hazırlığını sayın Önder yapacak. Ardından milletvekillerimiz bu teklifi

meclise taşıyacak. Eğer bu arazi üniversiteye tahsis edilirse Yalova'nın en yeşil yeri olacak. Bu araziye 18 bin ağaç dikilecek."

 

TERMAL VE ÇINARCIK İLÇELERİNE 2 YENİ YÜKSEK OKUL

Termal'de Kızılay'a ait Rehabilitasyon Merkezi binasının üniversiteye tahsisi konusunda geçtiğimiz günlerde imzalanan protokolden de bahseden Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niyazi Eruslu, "Termal'de atıl durumda bekleyen ve adeta yılan hikayesine dönen Rehabilitasyon Merkezi Yalova Üniversitesi'ne tahsis edildi. Buraya sağlık alanında eğitim verecek bir Meslek Yüksek Okulu açacağız. Yine Çınarcık ilçemizde de bir Meslek Yüksek Okulu açıyoruz. Bu MYO'da yaşlı bakımı ve çocuk gelişimi alanında

eğitim verecek. Bu MYO'larının alt programları ile ilgili YÖK'e de başvuru yaptık. Bunların olurları geldiğinde bu programları devreye sokacağız" dedi.

Atatürk Stadyumu'nun karşı tarafında yer alan ve üniversiteye tahsisi gerçekleştirilen Esnaf Sarayı'nın ihalesinin yapıldığını dile getiren Eruslu, "Öte yandan Yalovalı hayırsever Selim Göğez tarafından yaptırılmaya başlanan, ancak maddi sıkıntı sebebiyle yarım kalan ilköğretim okulu binası da hayırsever vatandaşımızın rızasıyla üniversitemize tahsis edildi. Burası üniversitemiz tamamlayacak. Haziran ayı sonuna kadar bu binanın da devreye sokulmasını hedefliyoruz" diye konuştu.

Yalova Üniversitesi bu yıl Sosyal Bilimler Enstitüsü bünyesinde yüksek lisans eğitimi vermeye başladı. 57 öğrenci yüksek lisans programlarında eğitim görüyor. Enstitü şubat ayı sonunda başlayacak olan yarı yılda 5 program daha açmayı hedefliyor.

Yalova Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Ali Rıza Abay, üniversitede doktora programı açılabilmesi için YÖK'le görüşmelerin sürdüğünü belirtti. Abay, "Yüksek lisans programlarında eğitim gören öğrencilerimiz, hazırlayacakları tezlerde daha çok Yalova'nın temel meselelerine çözüm arayacak" dedi.

REKTÖRDEN GÖZDAĞI
İHA
Yayın Tarihi : 14 Ocak 2010 Perşembe 15:42:01
Güncelleme :14 Ocak 2010 Perşembe 23:30:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?