19
Mayıs
2024
Pazar
YALOVA

TUFAG'tan büyük başarı

Yalova Turizm Folklor Araştırma Geliştirme Gençlik ve Spor Kulübü (TUFAG), İstanbul'da düzenlenen Komple Nitelikli Topluluklararası Türkiye Halk Dansları Yarışması'nda ikinci oldu. 

Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Hacı Ömer Sabancı Vakfı işbirliği ile düzenlenen Komple Nitelikli Topluluklararası Türkiye Halk Dansları Yarışması'nda Yalova'yı Muğla, Kastamonu ve Anamur yöreleri halk oyunlarıyla temsil eden TUFAG, 21 Nisan'da Atatürk Kültür Merkezi'nde yapılacak olan final yarışmasında da dereceye giren diğer 10 dernekle yarışacak. 40 kişilik denetleme kadrosuyla çalışmalarını sürdüren TUFAG ekibi, Türkiye Halk Dansları Yarışması'na büyük heyecanla hazırlanmaya devam ediyor. 

Yarışma hakkında bilgi veren TUFAG Başkanı Mesut Yöndem, özellikle Kastamonu yöresi ile ilgi çektiklerini ifade etti. Yöndem, "Bu başarıyı kazanmamızda büyük özveriyle çalışan hocamız, oyuncularımız ve velilerimizi kutluyorum. İnanıyorum ki final yarışmasında daha iyi dereceler elde edeceğiz ve Yalova'mızı gururlandıracağız" dedi. 

Yarışmada birinciliği 90.60 puan alan Nilüfer Belediyesi Gençlik Spor Kulübü ve üçüncülüğü ise 89.20 puan alan İzmir Ege Dans Topluluğu kazandı.

.
Yayın Tarihi : 26 Mart 2008 Çarşamba 11:56:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?