26
Mayıs
2024
Pazar
YALOVA

Tükürük ele verdi!

Yalova'da 3 kişinin katil zanlılarını, olay yerinden alınan tükürük örneği ele verdi.

Soygun sırasında bakkal ve annesini öldüren 2 zanlının, 1 yıl önce kendi arkadaşlarını öldürüp gömdükleri ortaya çıktı.

Edinilen bilgiye göre, Yalova merkeze bağlı Samanlı köyünde bakkal dükkanı işleten Sinan Yiğit ve annesi Naciye Yiğit, 25 Ocak 2006 tarihinde öldürüldü.

Cinayet Büro Amirliği, olayı aydınlatmak için özel bir tim kurdu. Samanlı köyünü kendine üs edinen ve yaklaşık 400 kişinin ifadesine başvuran özel tim, olayla ilgisi ve bilgisi olduğunu düşündüğü 100 kişinin yazılı ifadesini aldı. Şüphelenilen 9 kişi üzerinde yoğunlaşan cinayet masası ekibi, bu kişilerden kan örnekleri de alarak uzaktan takibe başladı.

Alınan kan örnekleriyle olay yerinde bulunan kan örneklerini karşılaştıran ekip, H.D. (27) ve E.A. (33) isimleri üzerinde yoğunlaştı. Olay yerinde bulunan ekmekteki tükürük salgısıyla H.D.'den alınan tükürük örneğinin eşleşmesiyle cinayetin üzerindeki sır perdesi aralanmış oldu.

H.D. İstanbul'da, E.A. ise Yalova'da yakalanarak sorguya alındı. Her iki zanlı da cinayetin yıl dönümü olan 25 Ocak'ta alındıkları sorguda, bakkalı soymak için Sinan Yiğit ve annesi Naciye Yiğit'i öldürdüklerini itiraf etti.

KENDİ ARKADAŞLARINI DA ÖLDÜRMÜŞLER

İki zanlının emniyetteki sorgusu esnasında, 2005 yılının Ağustos ayından beri kayıp olan Fatih Geçer'in akıbeti de netliğe kavuştu. E.A. ve H.D. isimli zanlılar, sorgu esnasında, arkadaş oldukları Fatih Geçer'i alnına sıktıkları tek kurşunla öldürüp cesedini merkeze bağlı Paşaköy'deki bir araziye gömdüklerini itiraf etti. Zanlılar, Samanlı'daki villada cinayeti nasıl işlediklerini anlattı. Emniyet tarafından ifadeleri alınan iki zanlı, "planlayarak adam öldürmek" suçlarından adliyeye sevk edildi.Olay yeri inceleme ekipleri, Fatih Geçer'in gömüldüğü arazide arama çalışmalarına karın dinmesinin ardından başlayacak.

iha
Yayın Tarihi : 28 Ocak 2012 Cumartesi 16:49:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?